Potem ko je slovenski košarkar Luka Dončić pred več kot tednom dni izvedel, da ni bil uvrščen v prvo peterko Zahoda za tekmo vseh zvezd, je na prvi tekmi za tem Detroitu nasul 32 točk ter po osem skokov in asistenc. Prav med tekmo proti Detroitu pred dnevi, ki jo je sicer izpustil zaradi bolečin v gležnju, so 19-letnemu Ljubljančanu sporočili, da ga trenerji niso uvrstili niti med rezerve zahodne konference. Dončić je le odkimal z glavo, nato pa na prvi tekmi po tem znova pokazal, da ne bi bilo prav nič narobe, če bi se znašel za osrednjem dogodku vikenda v Charlottu. Clevelandu je namreč nasul 35 točk ter temu dodal še enajst skokov in šest asistenc, Dallas pa je slavil zmago s 111:98. Dončić je ob tem postal drugi igralec v vsej zgodovini lige NBA po Oscarju Robertsonu leta 1960, ki je na prvih 50 tekmah presegel mejo skupno 1000 doseženih točk, 340 skokov in 260 asistenc. Do omenjenega točkovnega izkupička sta sicer doslej hitreje prišla le LeBron James in Blake Griffin.

Dončić je imel v Clevelandu po New Yorku znova precejšnjo podporo slovenskih navijačev. V Ohiu namreč živi kar okoli 80.000 potomcev slovenskih izseljencev. Dallasova številka 77 jim je predvsem v prvem polčasu pripravil pravi šov. Dončić je namreč zadel prvih sedem metov iz igre, na glavni odmor pa odšel s kar 28 doseženimi točkami ter po petimi skoki in asistencami. Kazalo je, da se mu obeta nov osebni strelski rekord in tretji trojni dvojček, a je bil v drugem polčasu manj razpoložen. Vseeno je na koncu prišel do dvojnega dvojčka in izenačitve osebnega strelskega rekorda.

»Prijatelj mi je jutro pred tekmo dejal, da v Ohiu živi drugo največje število Slovencev zunaj Slovenije. Tako sem sklepal, da jih bo kar nekaj na tekmi. Resnično sem jim hvaležen za vso podporo, saj me to še dodatno motivira,« je po tekmi povedal Luka Dončić, ki je znova poudaril, da mu je bolj kot osebna statistika pomembna zmaga Dallasa, za katero je imel veliko zaslug tudi Harrison Barnes, ki je v zadnji četrtini dosegel 13 od skupno 17 točk. »V prvem polčasu sem se počutil odlično, manj v drugem, ki ni bil moj najboljši. A prišli smo do zmage, kar je najbolj pomembno. Tako moramo nadaljevati,« je dodal Dončić.

Dallas : Cleveland