Mikaela Shiffrin tudi v zaključku sezone ne popušča. V Špindlerjevem Mlinu na Češkem je bila znova najhitrejša in dosegla že sedmo slalomsko zmago v sezoni, obenem pa potrdila že tretjo zaporedno slavje v skupnem seštevku svetovnega pokala. Triindvajsetletnica je še enkrat več deklasirala vso konkurenco, saj je v cilj pred drugouvrščeno Švicarko Wendy Holdener prismučala s 85 stotinkami prednosti, medtem ko je bila tretjeuvrščena Slovakinja Petra Vlhova počasnejša za dve sekundi in tri stotinke.

Za Američanko je bila zmaga na Češkem že 15. v sezoni, s čimer je prehitela dosedanjo rekorderko, Švicarko Vreni Schneider, ki je v sezoni 1988/1989 na najvišjo stopničko stopila štirinajstkrat. »Na petkovem veleslalomu sem se močno gnala, a je to zadostovalo le za uvrstitev na zmagovalni oder. Rezultata sem se razveselila, a čutila sem tudi nekaj razočaranja. Na slalomski tekmi sem smučala tvegano in borbeno. Hotela sem videti, kaj je na progi možno doseči. V obeh vožnjah je bilo zelo zabavno smučati,« je po uspehu dejala Mikaela Shiffrin, ki je prav na Češkem leta 2011 debitirala v svetovnem pokalu, osem let pozneje pa se tu razveselila 39. slalomske zmage in že 58. v karieri. V najbolj tehnični alpski disciplini je zdaj pred njo le še legendarni Šved Ingemar Stenmark, ki je z Elanovimi smučmi slavil štiridesetkrat.

Na tekmi so sicer nastopile tudi štiri Slovenke. Brez nastopa v drugi vožnji sta ostali Maruša Ferk (+4,63), ki je končala na 35. mestu, in Neja Dvornik (+5,10), ki je bila 41., med dobitnice točk pa sta se vpisali Ana Bucik s 27. mestom (+ 5,41) in Meta Hrovat z osmim (+3,13). Za slednjo je bil to celo najboljši slalomski rezultat v svetovnem pokalu v karieri. »Vem, da imam še rezerve s treninga. Načeloma pa moram reči, da sem zelo, zelo zadovoljna, kako sem ta konec tedna odsmučala. V slalomu se v zadnjem času počutim zelo suvereno, na smučeh se počutim dobro. Mogoče mi na tekmah v slalomu še ne uspe pokazati vsega, kar znam. Morda to ni slaba stvar, ker imam še rezerve in vem, za kaj si prizadevati. Verjamem, da bo s tem prišlo še boljše smučanje,« je ocenila Meta Hrovat.

To je bila tudi zadnja tekma svetovnega pokala pred zaključkom sezone v Andori. V Soldeuu se program začne v sredo s tekmama v smuku, Hrovatovo, ki ima že dalj časa težave z gležnjem, pa čakata nastopa v veleslalomu in slalomu.