V državnem prvenstvu so moštva začela drugi del tekmovanja. Zaradi spremenjenega sistema tekmovanja bodo to pot precej pomembni tudi rezultati v ligi za obstanek, saj se bosta najboljša izmed četverice uvrstila v četrtfinale, kjer je že vseh šest klubov iz lige za prvaka. Za izpad najslabše kaže Iliriji, medtem ko je Šentjur na izredno dobri poti, da si zagotovi vozovnico za končnico. Za drugo mesto pa se obeta ogorčen boj med Šenčurjem in Zlatorogom, ki sta se pomerila že v prvem krogu drugega dela v Laškem. Izjemno pomemben uspeh so dosegli Gorenjci, pri katerih se je najbolj izkazal njihov daleč najbolj izkušeni mož. Smiljan Pavić šteje namreč že 39 let, a se še naprej enakovredno bojuje s konkurenco pod obročema. Pri zmagi proti Laščanom je v statistiko vpisal 16 točk (met za dve točki 7-7), ob tem pa ujel še šest odbitih žog. Z indeksom 26 je bil izbran za Dnevnikovega igralca kroga.

Pri 39 letih Pavića na parketih drži predvsem ljubezen do košarke in spoznanje, da se lahko kljub visoki športni starosti še vedno kosa z nasprotnikovimi igralci. 210 centimetrov visoki center je v svoji karieri igral za številne klube, naslova slovenskega državnega prvaka pa se veselil kar osemkrat – dvakrat z Olimpijo (leta 2003 in 2005), enkrat s Heliosom (2006/07) in petkrat s Krko (med letoma 2009 in 2014).

V Dnevnikovem izboru najboljših posameznikov kroga državnega prvenstva je na uvodu v drugi del drugo mesto zasedel Mirza Sarajlija iz Rogaške, ki je k zmagi svojega moštva proti Heliosu prispeval 18 točk, šest asistenc ter po štiri skoke in ukradene žoge. Na tretjem je pristal Marjan Čakarun (zmaga Primorske proti Hopsom, po 10 točk in skokov), četrtem Nejc Barič (poraz Zlatoroga proti Šenčurju, 25 točk in pet skokov) ter petem Davor Konjević (zmaga Šentjurja proti Iliriji, 10 točk, devet skokov in osem asistenc).