Menjava trenerja v kolektivnih športih v večini primerov prinese vsaj kratkotrajen pozitiven odziv moštva. Igralci padejo iz rutine, tisti, ki so imeli pred tem pomembne naloge, se potrudijo, da jih obdržijo, tisti, ki so bili na stranskem tiru, pa začutijo, da imajo priložnost za novo dokazovanje. Nič drugače ni bilo pri Šenčurju, ko so takoj na začetku novega leta Rada Mijanovića, ki jih je lani pripeljal v finale pokalnega tekmovanja, zaradi slabih rezultatov zamenjali s Konstantinom Subotičem, rezultatska krivulja pa se je začela obračati navzgor. Šenčur je nemudoma po njegovem prihodu ugnal Krko, nato klonil proti Heliosu, v 13. krogu, ki sta ga včeraj s preloženo tekmo končala Hopsi in Krka, pa na kolena spravili Zlatorog.

Na tekmi proti Laščanom je imelo gorenjsko moštvo v svojih vrstah razpoloženega izkušenega Rama Rizvića, ki je z odločilno trojko 13 sekund pred koncem tehtnico prevesil v korist gostiteljev. Na koncu je 23 točkam dodal še po osem skokov in pet asistenc ter pristal pri statističnem indeksu 30, zaradi česar ga je Dnevnikova športna redakcija v sodelovanju s strokovnimi sodelavci Petrom Vilfanom, Sašem Ožboltom in Dragišo Drobnjakom izbrala za najboljšega posameznika kroga. Ramo Rizvić, sicer brat slovenskim navijačem bolj poznanega Hasana, ki je kot naturaliziran igralec nastopil tudi za slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu leta 2010, 2004 v Brnu pa z izbrano vrsto do 20 let prišel do zlatega odličja, je že stari znanec slovenskih košarkarskih parketov. Prve košarkarske korake je naredil v Zenici, kasneje zaigral za Maribor Messer, se vrnil v BiH, nato pa ga je pot zanesla v Zlatorog ter Šenčur, kjer se je dobro znašel in postal eden izmed nosilcev igre.

V 13. krogu je drugo mesto pripadlo Nikoli Gajiću iz Heliosa, ki je k zmagi Heliosa proti Šentjurju dodal 15 točk, šest skokov ter po pet asistenc in ukradenih žog. Tudi na tretjem je pristal košarkar Domžalčanov Miroslav Pašaljić (22 točk), četrtem Simo Atanacković (zmaga Hopsov proti Krki, 18 točk) in petem Rashun Davis (zmaga Rogaške proti Iliriji, 18 točk in sedem asistenc).