Redni del košarkarskega državnega prvenstva je končan. V ligo za prvaka so se uvrstili Primorska, Krka, Hopsi, Olimpija, Rogaška in Helios, v ligi za obstanek pa bodo igrali Zlatorog, Šentjur, Šenčur in Ilirija. Najboljši posameznik prvega dela tekmovanja po izboru Dnevnika prihaja iz Šentjurja. Davor Konjević je v 18 krogih zbral 54 točk, naša športna redakcija pa ga je v sodelovanju s strokovnimi sodelavci izbrala tudi za igralca 18. kroga, saj je pri zmagi proti Šenčurju dosegel 27 točk in šest skokov. V torek sta bili odigrani tudi zaostali tekmi 15. kroga, v katerem je najbolj izstopal Matur Maker iz Zlatoroga. Mlajši brat Thona Makerja, ki v ligi NBA nastopa za Detroit, je k zmagi proti Iliriji dodal 20 točk in 17 skokov.

V 15. krogu je drugo mesto v Dnevnikovem izboru pripadlo Juretu Besediču, ki je z 18 točkami in petimi skoki odločilno pripomogel k zmagi Heliosa proti Šenčurju. Na tretjem mestu je pristal Konjević (zmaga Šentjurja proti Hopsom, 27 točk in šest skokov), četrtem Jure Balažič (zmaga Krke proti Primorski, 13 točk in šest skokov) in petem Žan Kosič (zmaga Rogaške proti Olimpiji, 17 točk in pet asistenc).

Marko Jagodić - Kuridža pa se je v 18. krogu uvrstil tik za Konjevića, saj je pri zmagi Primorske proti Iliriji vknjižil 21 točk, enajst skokov in pet asistenc. Tretje mesto je pripadlo Juretu Balažiču (zmaga Krka proti Zlatorogu, 22 točk in štiri skoke), četrto Nikoli Gajiću (zmaga Heliosa proti Olimpiji, 15 točk in štiri skoke) ter peto Luki Vončini (zmaga Primorske proti Iliriji, 16 točk in šest skokov).