Na košarkarskem državnem prvenstvu je 16. krog postregel z izjemno pomembnim obračunom začelja med Ilirijo in Šentjurjem. Zakaj pomembnim? Ker moštva v ligo za obstanek prenašajo zmage in poraze s konkurenti za izpad. Ljubljančani bi z zmago še drugič ugnali Šentjurčane in bi imeli tako v drugem delu precej več možnosti, da se izognejo zadnjemu mestu, hkrati pa bi poskrbeli za to, da bi tudi Šentjur že bil obsojen na ligo za obstanek. A se ni izšlo po njihovih željah. Šentjur tako ohranja minimalne možnosti za preboj v ligo za prvaka, Ilirija pa se bo težko izognila nazadovanju v drugoligaško druščino. Za zmago gostov v Ljubljani je bil znova najbolj zaslužen Davor Konjević, ki se je spogledoval s trojnim dvojčkom. 16 točkam je namreč dodal kar 16 skokov, ob tem pa zbral tudi šest asistenc. Njegov statistični indeks je znašal 32, kar mu je prineslo naziv Dnevnikovega igralca kroga.

Davor Konjević je že v prvi sezoni v slovenski ligi na vrhu dveh statističnih kategorij. S povprečjem 21 točk na tekmo je najboljši strelec, z 8,25 skoka pa najboljši skakalec prvenstva. Trener Jakša Vulić je imel tako srečno roko pri izbiri rojaka za glavno okrepitev, ki je najbolj zaslužna za to, da bo Šentjur skoraj gotovo obdržal status prvoligaša.

Za Konjevićem je na drugem mestu v tokratnem izboru Dnevnikovega igralca kroga pristal Lance Harris iz Primorske, ki se prav tako kaže kot izjemna okrepitev. Tokrat je k zmagi Koprčanov proti Hopsom prispeval 22 točk in zbral še devet skokov. Tretji je bil Ramo Rizvić iz Šenčurja, ki je pri uspehu proti Krki dosegel 22 točk ter po šest skokov in asistenc, četrti Nejc Barič (zmaga Zlatoroga proti Olimpiji, 22 točk in štiri skoke), na petem mestu pa je pristal še en košarkar Šentjurja Dejan Čigoja (24 točk in pet skokov).