PSG je napredovanje med elitno osmerico potrdil v Celju (36:32), Barcelona pa z visoko zmago proti Montpellieru v Franciji (36:28). Katalonci, pri katerih se je kar 13 od 14 igralcev v polju vpisalo med strelce (največ sta jih dosegla Aleix Gomez Abello, 8, in Dika Mem, 6), so si že v prvem polčasu nekajkrat priigrali šest golov prednosti. Sredi drugega polčasa je Montpellier (Vid Kavtičnik 4) izenačil na 20:20, v nadaljevanju pa popustil. Montpellieru kot aktualnemu prvaku Evrope grozi, da se ne bo uvrstil niti v osmino finala, saj v zadnjem krogu gostuje pri Vardarju, Meškov Brest in Kristianstad pa se bosta udarila v Belorusiji. Montpellier v Skopju potrebuje vsaj točko, bolj verjetno pa kar zmago (odvisno od razpleta tekme v Brestu). Krilni igralec Valentin Porte pravi: »Prepričani smo, da se lahko uvrstimo v osmino finala in utišamo tiste, ki nas kritizirajo.«

Veszprem zmagal šestič zapored

Vardar (Staš Skube 4, Gregor Ocvirk ni bil v postavi) proti Kristianstadu na Švedskem ni našel protiorožja za Richarda Kappelina (17 obramb) in Olafurja Gudmundssona (9 golov), a je po 14 izenačenjih v končnici le strl odpor gostiteljev, ki so se nekajkrat sicer približali na gol zaostanka, in zmagal z 32:30. Veszprem (Borut Mačkovšek 4, Dragan Gajić in Blaž Blagotinšek po 1, Gašper Marguč 0) je na prvih sedmih tekmah v ligi prvakov zmagal le trikrat, v nedeljo pa je proti Meškovu iz Bresta (28:20) na šesti tekmi slavil že šestič zapored in ostaja drugi v skupini A. Toda začetek tekme v mestu ob Blatnem jezeru, ki sta jo sodila Slovenca Bojan Lah in David Sok, ni obetal takšnega razpleta, kajti Madžari so v prvih 15 minutah dosegli le en gol (že v prvi minuti) in sredi prvega polčasa zaostajali z 1:5. Vseeno se je prvi polčas končal z beloruskim vodstvom z le 10:9, v drugem pa je Meškov (Simon Razgor 4, Vid Poteko 0) dosegel samo 10 golov, dobil pa jih je kar 19. »Škoda. Velika škoda. Zamudili smo odlično priložnost za zmago proti favoritu, s katero bi bili precej bližje osmini finala,« je dejal trener gostov Manolo Cadenas.

V neposrednem dvoboju za četrto mesto je Rhein Neckar doma tesno premagal Kielce s 30:29, potem ko sta danska sodnika Martin Gjeding in Mads Hansen razveljavila izenačujoči gol Blaža Janca (skupaj 3). Oslabljene Kielce (brez poškodovanih Luka Cindrića ter bratov Alexa in Daniela Dušebajeva) so dobro minuto in pol pred koncem zaostajale s 27:30, a sta Janc s sedmih metrov in Mariusz Jurkiewicz devet sekund pred zadnjim znakom sirene poskrbela za zgolj gol zaostanka. V zadnjem napadu je Janc zadel z zvokom sirene, vendar sta sodnika z Danskega ocenila, da se je ta oglasila pred tem, ko je žoga prečkala golovo črto.

Poraz ni bil usoden za Zagreb

V skupini B je Pick Szeged (Mario Šoštarič 4, Dean Bombač 3, Matej Gaber 1, Nik Henigman 0) izgubil v Nantesu s 26:29, a bo skupinski del vseeno končal na drugem mestu. Motor iz Zaporožja je doma povozil Skjern (Jan Grebenc 2) s 33:23 in Dance – skupaj s Celjani – dokončno izločil iz boja za osmino finala. Pri Ukrajincih sta blestela Baris Puhovski (8) in Igor Soroka (6), oba brez zgrešenega strela, Motor pa je bil kar 71-odsotno uspešen pri strelih na gol (Skjern zgolj 52-odstotno).

Zagreb je kljub domačemu porazu proti Flensburgu (21:22) napredoval v osmino finala, junaka nemške zmage pa sta bila vratar Benjamin Burić (15 obramb; brat dvojček Senjamin igra za Zagreb) in Šved Hampus Wanne (9 golov). Po zadnjem izenačenju na 20:20 v 58. minuti je Zagreb (Urh Kastelic 10 obramb, Gregor Potočnik 1 gol, Aleks Vlah ni bil v postavi) popustil, ne glede na poraz pa je trenerju Branku Tamšetu uspelo to, kar mu štiri leta zapored ni na klopi Celja – uvrstitev med najboljših šestnajst v Evropi. »To je bila tekma, v kateri je na obeh straneh dominirala obramba. Zmago smo zapravili v napadu, žal z igralcem več, prav tako v prehodu iz obrambe v napad. Mislim, da bi bil najpravičnejši remi.«