Parižani so prišli v razprodani Zlatorog z lepo popotnico: za potrditev prvega mesta v skupini in neposredno uvrstitev v četrtfinale bi si lahko privoščili poraz, kajti drugouvrščeni Pick Szeged je v soboto izgubil proti Nantesu in bi pred zadnjim krogom zaostajal za nedosegljive tri točke. Sprva je kazalo, da bodo Celjani to spretno izkoristili, kajti slavljenec Josip Šarac (danes je praznoval 21. rojstni dan) je v 15. minuti zadel za vodstvo z 10:5. A gostje so v sedmih minutah naredili delni izid 5:0, kljub še dvakratnemu vodstvu pivovarjev s tremi goli prednosti (14:11, 15:12) pa se je prvi polčas končal z remijem (17:17).

Celjani so zaradi poškodbe zapestja igrali brez levorokega ostrostrelca Branka Vujovića, s 47 goli prvega strelca ekipe v ligi prvakov (po sezoni se s posoje v Celju vrača v Kielce, kjer je podaljšal pogodbo do leta 2023), in z desničarjem na položaju desnega zunanjega igralca. To so Parižani v obrambi dobro izkoriščali in imeli skoraj ves čas prednost od gola do treh. Sredi drugega polčasa so se slovenski prvaki približali na 27:29, nato pa povsem popustili. Ko je zatem PSG (trikrat zapored je v zadnjih treh sezonah igral na sklenem turnirju najboljše četverice v Kölnu, a še ni bil prvak Evrope) dosegel štiri gole zapored in je bilo deset minut pred koncem že 33:27, je bilo jasno, da od francoskega skalpa ne bo nič, prav tako pa nič – že peto sezono zapored – od morebitne celjske uvrstitve v osmino finala lige prvakov.

»Tehtnico je na gostujočo stran prevesil vratar Coralles z 19 obrambami. Zaradi njega nismo našli lukenj v pariški mreži. Težko smo prihajali do izdelanih strelov, če nam je le uspelo, pa nismo bili natančni. Žal nismo prikazali svoje prave igre, da bi z njo 'prisilili' navijače, da bi še bolj ponoreli, da bi nas še bolj dvignili in da bi z njihovo pomočjo skušali izpeljati preobrat,« je dejal celjski trener Tomaž Ocvirk. Domači igralec Tilen Kodrin je dosegel tri gole iz petih poskusov: »Znova smo dokazali, da se lahko kosamo s Parižani. Do sredine prvega polčasa smo si priigrali kar pet golov prednosti, a v nadaljevanju nismo zdržali njihovega ostrega ritma v igri. Naredili smo nekaj nepotrebnih napak, kar je vrhunski PSG seveda takoj kaznoval.«

Skupina B, 13. krog: Celje PL – PSG 32:36 (17:17), Zaporožje – Skjern 33:23 (13;9), Zagreb – Flensburg 21:22 (11:9), Nantes – Pick Szeged 29:26 (13:11).

Krim četrtič zapored z ničlo

Igralke Krima so proti Kristiansandu doživele četrti poraz (21:29) na četrti tekmi v drugem delu lige prvakinj in dokončno ostale brez možnosti za četrtfinale. Po sedmem začetnem izenačenju na 8:8 so Norvežanke naredile delni izid 5:0, a so gostje v 28. minuti spet vzpostavile ravnotežje (14:14). Sredi drugega polčasa so zaostajale le za gol (19:20), v 48. minuti za tri (20:23), nato je sledil 12-minutni strelski mrk.

V tem času je Kristiansand – blestela je Henny Ella Reistad s sedmimi goli iz sedmih poskusov – dosegel osem zadetkov za rekordno prednost z 28:20, z zmago pa se je ekipa, ki ima osem reprezentantk Norveške, že uvrstila v četrtfinale. »Lahko rečem, da smo 45 minut igrali na pravi ravni in bili konkurenčni Kristiansandu. V končnici nam je zmanjkalo moči, zato so Norvežanke dosegle nekaj lahkih golov, mi pa nismo bili uspešni niti iz izdelanih situacij,« je ocenil trener Uroš Bregar.

Skupina 2, 4. krog drugega dela: Bukarešta – Györ 25:27 (10:14), Kristiansand - Krim Mercator 29:21 (14:14), Ferencvaroš – Thüringer 30:29 (17:12).