Barcelona je z domačo zmago proti Kristianstadu (43:26) potrdila prvo mesto v skupini A, na dveh tekmah pa je Švedom nasula kar 87 golov. Od 14 Barceloninih igralcev v polju se jih je med strelce vpisalo dvanajst (Jure Dolenec štirikrat), po tekmi s Katalonci, ki za potrditev zmagovalca skupine na zadnjih dveh dvobojih z Montpellierjem in Rheinom Neckarjem potrebujejo zgolj še en remi, pa je Kristianstadov trener Lars Olsson odkrito dejal: »Hvala Barceloni za učno uro rokometa.«

Madžari presenetili v Skopju

Veszprem se je s peto zaporedno zmago prebil na drugo mesto, tokratna žrtev na njegovi 300. tekmi v ligi prvakov pa je bil Vardar (29:27). Pred 5500 gledalci v Skopju je domači igralec Stojanče Stoilov – Staš Skube je zadel ali podal za pet od zadnjih šestih golov gostiteljev – v zadnji minuti zmanjšal razliko na 27:28, nato je bil pri gostih izključen Mirsad Terzić, kljub igralcu manj pa je madžarski veteran Laszlo Nagy (7) osem sekund pred koncem zadel za zmago ekipe Davida Davisa, ki je bil dolga leta pomočnik trenerja v Vardarju. Kandidaturo za osmino finala je z zmago proti Rheinu Neckarju s 27:24 napovedal tudi Meškov, ki je slavil po devetih zaporednih porazih. S skalpom Nemcev so se Belorusi izognili rekordnima črnima nizoma desetih porazov iz sezon 2004/05 in 2006/07.

Aktualni evropski prvak Montpellier je v tej sezoni dosegel šele tretjo zmago in hkrati prvo na gostovanjih, ekipa Vida Kavtičnika (po koncu sezone po desetih letih zapušča klub, ker trener Patrice Canayer ne računa več nanj) pa je v Kielcah slavila z 28:27. Francozi so vodili že s 23:18 in 25:28, na začetku zadnje minute pa je Blaž Janc (3) zmanjšal na 27:28. Montpellier je nato zapravil zadnji napad, ko je sedem sekund pred znakom sirene zgrešil Litovec Jonas Truchanovicius, a je Poljakom zmanjkalo časa in možnosti za vsaj remi.

Šoštarič in Vujović med sedem

Mario Šoštarič (9) in Dean Bombač (3) sta bila najzaslužnejša za tesno zmago Picka v Szegedu proti Zaporožju (30:29). Ukrajinci so vodili že s plus pet, a jih je Pick ujel, v dramatični končnici pa je Šoštarič (izbran je bil v idealno sedmerico kroga, prav tako celjski igralec Branko Vujović) izenačil na 29:29. Na začetku zadnje minute je po ukradeni Šoštaričevi žogi in podaji Bombač zadel za 30:29, strel Barisa Puhovskega za remi pa ni našel poti v mrežo. »V prvem polčasu smo igrali slabo, a smo se v nadaljevanju le prebudili. Z velikim preobratom in zmago smo pokazali svoj značaj. Mi smo Pick in želimo pisati rokometno zgodovino, zato hočemo zmagati na vsaki tekmi,« je dejal trener Juan Carlos Pastor.

Nantes je proti Skjernu na Danskem zaostajal že s 23:27, a so se Francozi (Lazarov 6) z delnim izidom 5:0 vrnili med žive, zmagoviti gol za Nantes za 34:32 pa je dosegel Olivier Nyokas 50 sekund pred koncem in zagotovil osmino finala. Blizu temu je tudi Zagreb, čeprav je izgubil proti PSG z 28:33, za katerega sta Nemec Uwe Gensheimer (9) in Danec Mikkel Hansen (8) dosegla skupaj več kot polovico golov in ki za potrditev četrtfinala potrebuje le še točko. V končnici tekme, na kateri je debitiral Koprčan Aleks Vlah (v naslednji sezoni bosta Hrvate okrepila še Kristian Bećiri iz Celja Pivovarne Laško in Darko Stojnić iz Gorenja), so se Zagrebčani v končnici sicer dvakrat približali na minus tri, vendar niti za trenutek niso ogrozili zmage Parižanov. Tamše je v tej sezoni še drugič izgubil proti PSG: septembra lani kot trener Celja, zdaj še kot trener Zagreba.