Celjani so v letošnji ligi prvakov že osemkrat izgubili, najhujši poraz pa jim je prizadejal PSG, ki je septembra lani v Parizu – to je bila tudi zadnja evropska tekma za trenerja Branka Tamšeta – zmagal s kar 12 goli razlike (33:21). Parižani, katerih letni proračun znaša kar 17 milijonov evrov, so prvi v skupini B z enajstimi zmagami in enim porazom (Pick Szeged), za dokončno potrditev prvega mesta, ki prinaša neposredno uvrstitev v četrtfinale, pa jutri v Zlatorogu potrebujejo zgolj točko.

Pivovarji v boju za osmino finala nujno potrebujejo zmago proti PSG, a tudi ta ne bo dovolj, če bo jutri Zagreb doma premagal Flensburg, Zaporožje pa Skjern. Jutrišnji spektakel v Zlatorogu se bo začel 15 minut pred tekmo: domači klub bo navijaški skupini Florijani ob 25-letnici pripravil posebno darilo – športno navijaško pesem, premierno pa jo bosta zapela Boštjan Dermol in Tone Kregar. Nato bo v razprodanem Zlatorogu spektakel skušal »pokvariti« PSG, o katerem trener Tomaž Ocvirk pravi: »Med analizo igre PSG vidiš, da se igrajo rokomet. Pri njih je rokomet videti kot preprosta igra, zato nam ne preostane drugega, kakor da se z njimi malce 'kockamo' in kateremu od igralcev pustimo več prostora. Naša zmaga bi bila seveda senzacija in češnja na torti ob jubileju Florijanov.«

»V polnem Zlatorogu se tudi renomiranim nasprotnikom zatresejo hlače in to se lahko zgodi tudi PSG,« meni Jaka Malus, ki se vrača po pettedenski odsotnosti zaradi poškodbe gležnja. Celjskega nasprotnika najbolje pozna njegov klubski soigralec, 30-letni Francoz William Accambray, ki je dres pariškega kluba nosil tri leta (od 2014 do 2017) in z njim dvakrat igral tudi na sklepnem turnirju četverice v Kölnu. »Zame je PSG najboljša rokometna ekipa na svetu. Ima vrhunske igralce in ekipo, ki lahko že v tej sezoni postane prvak Evrope. Klub še nikoli ni osvojil lige prvakov, zato bodo Parižani prišli v Celje povsem osredotočeni na nas in z željo, da dokončno potrdijo prvo mesto, s katerim bi preskočili osmino finala in dobili dva prosta vikenda. Ne bodo nas podcenili, v Zlatorog prihajajo po zmago,« se zaveda Accambray.

S Francijo je Accambray osvojil naslov evropskega, svetovnega in olimpijskega prvaka, v tej sezoni pa je oktobra lani prišel v Celje kot posojeni igralec Veszprema. Na prvi tekmi v Parizu še ni igral, na sedmih tekmah v ligi prvakov pa je dosegel 26 golov. »Ne bojimo se PSG, tako kot se nismo niti Picka in Flensburga. Drži, da so Francozi boljši od obeh, a to še ni razlog, da bi se ga morali bati. Morebiti bo imel PSG v Celju malce slabši dan in to bi morali izkoristiti. A v igri moramo odpraviti napake, ki so se nam dogajale v končnici zadnjih dveh tekem proti Picku in Flensburgu, zaradi katerih smo obe izgubili z golom razlike,« poudarja 194 centimetrov visoki in 110 kilogramov težki levi zunanji igralec Accambray, ki bo po sezoni zanesljivo zapustil Celje.

Rokometašice Krima Mercatorja so v drugem delu lige prvakinj izgubile vse tri tekme (Kristiansand, Bukarešta, Ferencvaroš). Danes proti Kristiansandu na Norveškem – na Kodeljevem so Skandinavke zmagale s 25:24 – za podaljšanje upanja na osvojitev četrtega mesta, ki še zadnje prinaša uvrstitev v četrtfinale (trenutno ga drži Ferencvaroš s sedmimi točkami, Krim ima le tri), nujno potrebujejo zmago. »Vsaka tekma se seveda začne z izidom 0:0 in verjamem, da lahko presenetimo,« pravi Krimov trener Uroš Bregar.