Tampa je po prvi tretjini vodila z 2:0, zadela sta Brayden Point in Anthony Cirelli. Kralji so v tretji tretjini s tremi goli že spreobrnili izid, znižal je Alex Iafallo, izenačil Jonny Brodzinski, za vodstvo je zadel Austin Wagner. Že slabo minuto kasneje je na 3:3 poravnal J.T. Miller.

Tekmo so nato odločili kazenski streli, za Tampo so zadeli Nikita Kučerov, Steven Stamkos in Victor Hedman, za kralje sta bila natančna Ilja Kovalčuk in Kopitar. Adrianu Kempeju je strel ubranil Andrej Vasilevskij.

Tampa je slavila devetič po vrsti, s čimer je izenačila najdaljši niz zmag v zgodovini franšize. Ob tem se je vpisala v zgodovino lige NHL, saj je postala šele četrta ekipa, ki je na prvih 63 tekmah rednega dela zbrala 100 točk ali več. Pred tem je to uspelo Montrealu, Bostonu in še enkrat Tampi.

»Lepo je zmagati. Vedno. Toda kot ponavljamo že dlje časa, bolj je pomembno vzdušje in da igramo na prav način,« je po tekmi miril Stamkos.

V taboru kraljev so se že sprijaznili s potekom sezone in se ozirajo v naslednje sezone. "Ne vem, kje se nahajamo na lestvici. V končnici nas ne bo. Pomembno je, da so se fantje odzvali na pravi način in da razumejo, kako pomembno je, da igra danes vpliva na prihodnost ekipe," je po tekmi razlagal Dustin Brown.

»Tampa je zahtevna ekipa, res je dobra. Mislil sem, da smo stopili na led in se borili. Nisem pa vesel, kako se je vse skupaj končalo,« je menil vratar kraljev Jack Campbell.

Zmage po kazenskih strelih so se veselili tudi hokejisti Nashvilla, ki so s 3:2 premagali Edmonton, Florida pa je po podaljšku s 4:3 ugnala Colorado.

Vancouver je brez večjih težav s 4:0 odpravil Anaheim, Bo Horvat je prispeval dva gola, Jacob Markstrom je vpisal prvi shutout v sezoni in zbral 29 obramb. Toronto je bil s 5:3 boljši od Buffala, zadnjeuvrščeni New Jersey pa je z 2:1 premagal predzadnji Montreal.