Hokejisti Olimpije so po vodilnem Brunicu dva tedna pred koncem rednega dela postali drugi udeleženci končnice v letošnji sezoni alpske lige. V izločilnih bojih bodo imeli na poti do finala prednost domačega ledu. Ljubljančani drugo zimo zapored nastopajo v drugoligaškem regijskem tekmovanju. Lani so pogoreli v četrtfinalu, ko proti večnemu tekmecu z Jesenic na štirih tekmah sploh niso vpisali zmage.

Tivolska zasedba je letos pokazala šampionske obrise in postala konkurenčnejša v vseh pogledih. Glede na dosedanje dosežke, širok igralski kader, psihološko stabilnost in homogenost moštva bo Olimpija v končnici pristala med najresnejšimi kandidati za osvojitev alpske lige, kar prinaša dodaten pritisk. Trener Jure Vnuk se je izkazal tako s taktično kot fizično pripravo moštva. »Na zadnjih tekmah rednega dela lige si želimo pokazati formo, ki je zrela za končnico,« pravi Jure Vnuk. Olimpijo do konca rednega dela čakajo še tri tekme. Ljubljančani bodo nocoj gostovali pri Vipitenu, nato sledita potovanje v Asiago in domači preizkus z mladim celovškim moštvom. Slovenski pokalni prvaki so sinoči na domačem ledu premagali Lustenau 5:2 in tako vpisali že deveto zaporedno zmago.

Pet odločilnih tekem v boju za osmo mesto, ki v kvalifikacijah za končnico prinaša prednost domače dvorane, pa čaka jeseniške hokejiste. Železarji zlepa ne ujamejo zmagovitega ritma, s katerim bi se približali najboljšim moštvom tekmovanja. Nazadnje so po izvajanju kazenskih strelov klonili v Asiagu, kjer so dvakrat izenačili zaostanek, a nikdar povedli. Še vedno ni povsem prepričal kanadski novinec med vratnicama Matt Climie, ki je bil predstavljen kot dodana vrednost slovenskih prvakov. Jeseničane danes ob 18. uri čaka pomemben domači obračun z Lustenauom, po torkovi tekmi z Milanom v Podmežakli pa serija treh gostovanj (Fassa, Bregenzerwald in Cortina). Železarji upajo tudi na pomoč Olimpije, ki bi jim z današnjo zmago pri Vipitenu olajšala možnosti za preboj na osmo mesto. Brez uvrstitve v končnico bi sezona gorenjskih hokejistov postala prava polomija.