Mož odločitve na tekmi v Washingtonu, po zmagi so se domači na dve točki približali vodilni ekipi metropolitanske skupine New York Islanders, je bil Jevgenij Kuznjecov; svojega zvezdniškega rojaka Aleksandra Ovečkina je prehitel pri udarcu in on poslal plošček v mrežo v peti minuti podaljška za končno zmago, potem ko je vratar tekmecev plošček le odbil in sta se oba pognala za njim.

»Ti točki nam res veliko pomenita. Mogoče bo na koncu sezone pomembna prav razlika ene točke med današnjo zmago ali porazom,« je dejal strelec odločilnega zadetka, ki je bil zanj 16. v sezoni, preprečil pa je 45. gol Ovečkinu. Pred tem je dva gola v rednem delu dosegel tudi Nicklas Backström.

V Detroitu so se zmage veselili gostje iz San Joseja, za 5:3 pa je najbolj zaslužen Joe Pavelski; dosegel je peti "hat-trick" v karieri, zadnja gola je dosegel v manj kot minuti v drugi tretjini. Gostom je uspelo zaostanek 1:2 spremeniti v končno zmago.

Prva tekma bratov Tkačuk

V Ottawi sta se prvič v ligi NHL pomerila brata Tkačuk; uspešnejši je bil Calgaryjev Matthew Tkačuk, saj je njegova ekipa zmagala, njegov brat Brady Tkachuk pa je dosegel zadetek za Ottawo. kakšnih hudih zamer pa ni bilo, ne med tekmo ne pred njo – brata sta izvedla začetni udarec na tekmi, na tribunah pa je bilo več 30 članov njune družine, ki so imeli oblečene posebne drese v barvah obeh ekip z napisom Brata Tkachuk na hrbtu. Mami Chanthal sta morala 19-letni Brady in dve leti starejši Matthew obljubiti, da se na tekmi ne bosta pretepala, plošček, s katerim je Brady dosegel gol na zgodovinski tekmi, pa bo tudi ostal v družini, dobila ga je njuna stara mama.

Pred tekmo v Glendalu so pri domači ekipi Arizona upokojili dres s številko 19, ki ga je dolga leta nosil eden najboljših igralcev kluba Shane Doan, ta je sicer v 21 let dolgi karieri igral za oba kluba. Na tekmi pa so so se nato izkazali tudi njegovi nasledniki v domačem moštvu, saj so Winnipeg zmagali s 4:1.

Ekipa Anžeta Kopitarja je bila prosta, naslednja tekma predzadnjo ekipo lige Los Angeles čaka v torek, ko bo gostovala pri najboljšem moštvu v NHL Tampi.