Jeseniški hokejisti so danes spet igrali solidno, a preveč neučinkovito, da bi lahko iztržili kaj več proti Lustenauu. Ta je sinoči že gostoval v Ljubljani in se dolgo dobro upiral Ljubljančanom, izgubil pa šele po treh prejetih golih v zadnjih štirih minutah.

Danes so se gosti predstavili s podobno igro; čvrsto in z odličnim vratarjem Mathieujem Corbeilom. Ta se je na prvi tekmi krajšega slovenskega paketa za svojo ekipo izkazal z 31 obrambami, danes pa je imel še bistveno več dela. Zbral je kar 49 obramb in spravil v obup železarje, ki so ga premagali le enkrat.

Edini strelec za Jeseničane, ki ostajajo na devetem mestu regionalnega tekmovanja, je bil Luka Kalan v 34. minuti, ko so železarji izenačili na 1:1. Gostje so povedli v prvi tretjini, po jeseniškem izenačenju pa so ob koncu drugega dela izkoristili napako v domači obrambi in zadeli celo z igralcem manj.

Gostitelji so poskušali vse, toda tudi v zadnjem delu se razmerje ni spremenilo: premoči niso spremenili še v zadetke, še več, dobili so še tretji gol. Tudi zadnji poskus brez vratarja Matthieuja Climieja (ta je bil precej manj obremenjen kot njegov tekmec, saj so gostje sprožili le 18 strelov) za Jeseničane ni bil uspešen, tako da so gostje odnesli vse tri točke iz Podmežakle.

Jeseniški hokejisti imajo do konca rednega dela še štiri tekme, naslednja bo v torek v Podmežakli proti Milanu.