Za goste, ki so na predzadnjem mestu lige, je Michael Amadio dosegel edini gol, vratar Jonathan Quick je ubranil 27 strelov, pri obeh akcijah, ko je moral po plošček v mrežo, pa je z golom in podajo sodeloval Roman Josi. Po zadetku Kylea Turrisa v deveti minuti uvodne tretjine je Josi vodstvo domačih povišal po 46 sekundah drugega dela, sredi zadnje tretjine pa je končni izid postavil Amadio.

»Mislim, da nismo igrali slabo, toda to še ne prinaša zmage. Moramo najti način, da bomo dosegli več golov ter obenem tekmece potisnili stran od naše mreže,« je dejal Kopitar. Trener njegove ekipe Willie Desjardins ga je dopolni. »Fantje so igrali trdo, všeč mi je bil njihov pristop k igri. Tekmeci so imeli nekaj več od igre v drugi tretjini, mi v prvi, posebej dobro pa smo igrali v zadnji. Zato smo po novem porazu še bolj razočarani.«

Kralji bodo naslednjič igrali na Floridi s Panthers v noči na nedeljo po slovenskem času.

V Torontu so Maple Leafs z 2:3 klonili v dvoboju z branilci naslova Washington Capitals. Zanje je Rus Aleks Ovečkin zadel svoj 650 gol v NHL, Braden Holtby je ubranil 40 strelov, Tom Wilson pa je zadel in podal.

Vodilna ekipa lige Tampa Bay Lightning je premagala Buffalo Sabres z 2:1, ko sta v kazenskih strelih zadela Steven Stamkos in Rus Nikita Kučerov. Slednji je bil z golom uspešen tudi v drugi tretjini, ko je prišel do stote točke v sezoni (30 golov in 70 podaj) kot prvi po 62 ali manj tekmah in po legendarnemu Mariu Lemieuxu, ki mu je to uspelo v sezoni 1996/97 (61 tekem). Je pa Kučerov prvi, ki je za Lightning zmogel 100 točk v dveh sezonah, prvič se je to zgodilo v prejšnji.