Za Los Angeles je bil ta poraz že sedmi zaporedni, ekipa pa ostaja trdno na zadnjem mestu zahodne konference. Naslednji dvoboj kalifornijsko zasedbo čaka v torek, ko bodo kralji gostovali pri Tampa Bay Lightning.

Še sredi druge tretjine sicer ni kazalo na takšen polom gostov, toda po izidu 1:1 je za zadetek, ki je začel preobrat, poskrbel Jonathan Huberdeau, ki se je tik pred tem vrnil s klopi za kaznovane. "To je bil ključen trenutek tekme, kar naenkrat je skočil ven in zadel. Vodili smo z 2:1 in takšen gol dvigne celotno ekipo," je po tekmi dejal domači strateg Bob Boughner.

Drugo tretjino so domači dobili s 3:0, v zadnji pa dodali še dva gola za visoko zmago.

Domači vratar Roberto Luongo je k zmagi prispeval 18 obramb, zdaj je pri skupno 484 zmagah v ligi NHL in se je na lestvici najbolj uspešnih vratarjev izenačil z Edom Belfourjem na tretjem mestu. Gostujoči vratar Jonathan Quick pa je ustavil 17 strelov od 23 poskusov, v zadnji tretjini ga je po šestem prejetem golu nato zamenjal Jack Campbell. Brown je z zadetkom za Los Angeles prekinil strelski post, ki je trajal zadnjih 12 tekem.