Jeseničani, ki večji del sezone iščejo pravo formo in skušajo sestaviti niz dobrih tekem, so na prejšnji doma premagali ekipo iz Vipitena, kar je bila dobra popotnica pred gostovanjem v Asiagu. Ta ima še nekaj možnosti za četrto mesto in s tem neposredno uvrstitev v končnico, Jeseničani se borijo za čim boljše izhodišče pred kvalifikacijskim delom za ekipe od 5. do 12. mesta.

Po prvi tretjini brez zadetkov so v drugi hitro povedli domači, a so jih Jeseničani hitro ujeli z zadetkom Luke Kalana. Podobno je bilo v tretji, ko so domači spet povedli, a tudi tokrat je bil odgovor slovenskih prvakov hiter, Miha Brus je v 46. minuti poskrbel za izenačenje.

To je bil tudi zadnji gol v rednem delu na tekmi, prav tako pa se je brez zadetkov - domači vratar Frederic Cloutier se je izkazal z 31, gostujoči Matthew Climie pa 30 obrambami - končal podaljšek. O zmagovalcu so odločali kazenski streli, pri katerih pa so bili hokejisti Asiaga uspešnejši in na koncu slavili s 3:2.

Železarji imajo do konca rednega dela sezone v regionalnem tekmovanju še pet tekem, naslednji dve bodo igrali doma, prvi tekmec bo v soboto Lustenau.