Hokejisti Olimpije nadaljujejo zmagoviti pohod v alpski ligi. Na gostovanju v Dornbirnu so potrdili odlično formo in brez težav ugnali Bregenzerwald (5:2). Uspešni so bili tudi Jeseničani, ki so po dveh zaporednih porazih ugnali neposrednega tekmeca za osmo mesto Vipiteno (4:1).

Ljubljančani so vpisali osmo zmago zapored in znova lovijo rekordno serijo brez poraza. Zadnji zmagoviti nalet je ob začetku koledarskega leta prekinil vodilni Brunico, ko je Olimpija izgubila po enajstih zmagah zapovrstjo. Slovenski pokalni prvaki so bili tudi na gostovanju pri Bregenzerwaldu razpoloženi v napadu, saj se je med strelce vpisalo pet različnih hokejistov (Brus, Pešut, Simšič, Koblar in Jezovšek). Nova zmaga Olimpije ni bila ogrožena niti za hip, tivolski kolektiv pa si je skorajda že zagotovil končno drugo mesto po rednem delu tekmovanja. To pomeni, da bodo imeli Ljubljančani v končnici prednost domačega igrišča vse do morebitnega finalnega nastopa.

Jeseničani si neposredne vstopnice za četrtfinale ne bodo priigrali, ampak se bodo za uvrstitev v prvi krog končnice potegovali v kvalifikacijah. Kot kaže, se bodo pomerili z Vipitenom, ki ga vodi slovenski selektor Ivo Jan. Tekmeca se bosta vse do konca rednega dela bojevala za prednost domačega ledu. Ravno amatersko moštvo iz Italije je v soboto zvečer v okrnjeni postavi gostovalo v Podmežakli, kjer so gorenjski hokejisti v zadnji tretjini potrdili visoko zmago. Razmerje v strelih je bilo kar 42:19 v korist slovenskih prvakov, za katere je dva gola prispeval Pance, med strelce pa sta se vpisala še Svetina in Glavič. »Že pred tekmo smo vedeli, kaj lahko pričakujemo. Gostom smo želeli vsiliti naš ritem igre, kar nam je dobro uspevalo predvsem v prvi in zadnji tretjini. Več točk bi lahko iztržili že na dvobojih z Olimpijo in Brunicom, a nismo imeli sreče,« je za klubsko spletno stran komentiral napadalec Eric Pance.

Olimpija bo do konca rednega dela v Tivoliju igrala z Lustenauom in podružničnim moštvom iz Celovca, gostovala pa bo pri Vipitenu in Asiagu. Jesenice čakata domači preizkušnji z Lustenauom in Milanom, v gosteh pa se bodo pomerili z Asiagom, Fasso, Bregenzerwaldom in Cortino.