Italijani so spet pokazali svojo največjo kakovost, dobro obrambo, predvsem se je izkazal njihov vratar Colin Keith Furlong, ki je ubranil 42 strelov. V prvi tretjini so sicer povedli, v drugi vodstvo povišali, a je David Rodman v 34. minuti domačim navijačem vrnil upanje.

V zadnjem delu so Jeseničani povsem stisnili goste pred njihova vrata, a gola niso dosegli, kljub veliki premoči v strelih (18:8). Ko pa so vratarja zamenjali s šestim igralcem, so prejeli še dva gola in igrišče zapustili sklonjenih glav.

Razmerje v strelih je bilo 43:27 v korist slovenskih prvakov, ki bodo naslednjo tekmo odigrali že v soboto, ko bodo gostili ekipo iz Vipitena.

Hokejisti Olimpije uspešni tudi v Rittnu

Hokejisti SŽ Olimpije so zmago v slovenskem derbiju, ko so v torek na Jesenicah zmagali s 5:3, nadgradili z novim uspešnim gostovanjem v alpski ligi. Danes so s 5:1 (1:1, 1:0, 3:0) ugnali Ritten in se učvrstili na drugem mestu lestvice regionalnega tekmovanja. Po porazu s Pustertalom sredi januarja - a še takrat so Ljubljančani klonili po podaljšku - so slovenski hokejisti nanizali same zmage, današnja je sedma. Podobno kot na prejšnji so povedli, zadel je Kristijan Čepon v prvi tretjini, nato pa dovolili domačim, da so izenačili. A tokrat Olimpija ni dovolila preobrata, saj je bil zadnji del spet povsem njen.

Miha Zajc je že v drugi tretjini poskrbel za vodstvo z 2:1, ki so ga nato v zadnji utrdili še Nik Simšič, Žiga Pešut in Aleš Mušič, slednji celo z golom ob igralcu manj na ledu.

Olimpija ima na drugem mestu zdaj 83 točk, deset manj kot vodilni Pustertal ter devet več kot tretji Lustenau. S to ekipo bodo Ljubljančani igrali naslednji teden doma, že v soboto pa jih čaka novo gostovanje, ko bodo igrali proti Bregenzerwaldu.