Hokejisti Olimpije so dobili tudi šesti medsebojni obračun z Jesenicami v letošnji zimi. Nepremagljivi Ljubljančani so na gorenjskem ledu v zadnji tretjini zlahka nadoknadili zaostanek dveh zadetkov in se utrdili tik pod vrhom alpske lige. Jeseničani na tekmah z Olimpijo postajajo vse bolj frustrirani.

Dvorana Podmežakla je po dolgem času doživela praznično podobo. Na tribunah se je zbralo okoli 3000 obiskovalcev, najzvestejše jedro domačih navijačev pa je pripravilo dinamično kuliso s številnimi zastavami v klubskih barvah in pirotehniko. Gledalci so z navdušenjem pozdravili najboljšega strelca nogometne reprezentance vseh časov Zlatka Zahovića, ki je vrgel prvi plošček, a na ledeno ploskev kljub odkritim simpatijam do jeseniškega hokeja ni prišel z rdečim šalom okoli vratu. Še preden se je usedel na tribuno, je Olimpija že vodila. Hladen tuš je po 26 sekundah igre doživel novinec v domačih vratih Matt Climie, ki je prejel zadetek po prvi akciji gostujočega udarnega napada. Tivolski hokejisti so bili v naletu, a je njihova premoč hitro pojenjala.

Motivirani železarji so vzpostavili ravnotežje in izenačili še pred odmorom. V drugi tretjini so zagospodarili na ledu in z agresivno igro vseskozi pritiskali na ljubljanska vrata. Za prvo jeseniško vodstvo je s prvencem na derbijih poskrbel Urukalo, goste pa je pretresla tudi stroga izključitev kapetana Mušiča, ki se je petelinil s tekmecem Glavičem. Olimpija je v tem delu občutno popustila, Jesenice pa so se poigrale tudi z igralcem več, ko je moral vratar Us še tretjič po plošček v mrežo. Ko je že kazalo na prvo jeseniško zmago na derbijih v letošnji sezoni, se je Olimpija bliskovito dvignila in v zadnji tretjini po treh golih v treh minutah znova povedla. Z umirjeno in zrelo igro je do konca tekme uspešno odbila vse jeseniške napade, prestižno zmago pa potrdila z golom v prazno mrežo.

»Vse je šlo po načrtu razen domačega vodstva s 3:1. Jesenice imajo dobro ekipo, zato se veselimo nove zmage. Veliko smo poskušali, kar se nam je obrestovalo,« je komentiral trener Olimpije Jure Vnuk. Jeseniški trener Marcel Rodman ni mogel skriti razočaranja po novem porazu: »Morali bi igrati vseh 60 minut na isti ravni. Z novinci še nisem zadovoljen, a imajo še nekaj časa za dokazovanje.«