Štuhčeva po svetovnem prvenstvu ni imela časa za proslavljanje drugega naslova svetovne prvakinje v kraljevski disciplini. Za dober dan se je po Areju ustavila doma v Mariboru, nato pa že takoj nadaljevala pot proti prizorišču naslednjih preizkušenj svetovnega pokala v švicarski Crans Montani.

V njeni ekipi prav ničesar ne želijo prepustiti naključju. V Crans Montani sta jo pričakala vodja ekipe, mama Darja Črnko in čarovnik za pripravo smuči, serviser Aleš Sopotnik, ki sta se iz Areja z vso opremo po cestah odpravila v Švico.

V Crans Montani se je Ilka udeležila dveh tekem evropskega pokala v smuku, da je preizkusila teren in da so lahko v njeni ekipi ugotovili, na kaj morajo biti pozorni. Na prvih dveh smukih po osvojeni zlati medalji je bila četrta in deseta, sicer v slabši konkurenci kot na tekmah svetovnega pokala.

Majhne razlike med smukaško vodilno trojico

Na tem prizorišču bo v četrtek prvi uradni preizkus proge, v petek bo sledil še drugi, v soboto bo specialni smuk, v nedeljo pa še alpska kombinacija, s smukom in slalomom, prva v svetovnem pokalu v tej sezoni.

Štuhčeva je s 343 točkami na tretjem mestu posebnega smukaškega seštevka, pred njo sta le Avstrijki – druga Ramona Siebenhofer, ki ima le tri točke več, vodilna Nicole Schmidhofer pa ima 21 točk več. Po Crans Montani bosta sledila še smuka v Sočiju, oziroma na olimpijski progi v Rozi Hutorju, in finalni v Soldeuu v Andori.

Od sedmih smukov v tej sezoni, vključno s SP v Areju, je na dveh zmagala Štuhčeva, na petih pa Avstrijke. Stephanie Venier je dobila smuk v Garmischu, na obeh v Cortini d'Ampezzo je slavila Siebenhoferjeva, smuka v Lake Louisu pa je dobila Schmidhoferjeva.