Po Pinturaultu sledi avstrijski paket, Marco Schwarz (+1,22), Michael Matt (+1,35) in Manuel Feller (+1,38). Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je bil zlat v veleslalomu, na šestem mestu zaostaja že 1,70 sekunde. Švicar Loic Meillard na sedmem mestu pa 2,07 sekunde.

Prvemu slovenskemu slalomistu Štefanu Hadalinu, ki je svojo prvo kolajno na prvenstvih srebrnega sijaja osvojil v kombinaciji, se je že po nekaj zavojih zgodila velika napaka, zdrsnil je in pristal na snegu na boku. Hitro se je pobral in nadaljeval, a je izgubil preveč. Njegov končni zaostanek je znašal 7,48 sekunde.

Žan Kranjec je na že zmehčani progi iztržil kar je lahko, njegov zaostanek 4,40 sekunde je zadoščal za 26. čas, kar pomeni, da bo v finalu nastopil v prvi trideseterici.

Po prvi trideseterici in razglasitvi nosilcev kolajn bosta nastopila Jakob Špik, ki je zaostal 5,07 sekunde za 33. čas prve vožnje, in Hadalin, ki je bil po prvi vožnji 39.

Na svetovnih prvenstvih ima pravico v finalu nastopiti 60 tekmovalcev in ne le 30 kot v svetovnem pokalu. Oziroma nastopilo jih bo natanko 57, glede na to, da jih 43 ni končalo prve vožnje.

Druga vožnja se bo začela ob 14.30.