Shiffrinova, ki je v Areju osvojila zlati kolajni v superveleslalomu in slalomu ter bron v veleslalomu, je v velikem finalu za skupno 57. zmago v svetovnem pokalu premagala Nemko Christino Geiger.

V povsem švedskem ženskem malem finalu je Anna Swenn-Larsson v boju za tretje mesto premagala bolj slovito rojakinjo, aktualno slalomsko olimpijsko prvakinjo Frido Hansdotter. Veliki finale v moškem paralelnem slalomu je pripadel visokemu Švicarju Ramonu Zenhäusernu, ki je ugnal švedskega veterana, olimpijskega prvaka, Andrea Myhrerja. V malem finalu je bil Avstrijec Marco Schwarz boljši od Švicarja Daniela Yula. Slalomski svetovni prvak Hirscher, ki ga je v četrtfinalu izločil kasnejši zmagovalec Zenhäusern, je v Stockholmu pobral tisto, kar je tudi želel, že šesti slalomski kristalni globus.

Do konca sezone imajo tako moški kot ženske na sporedu le še po dva slaloma in Hirscher ter Shiffrinova sta si zagotovila predčasno dovolj veliko zalogo točk za zmagoslavje v seštevku discipline. Le Šved Ingemar Stenmark, ki jih je osvojil osem, ima več slalomskih kristalnih globusov kot Hirscher oziroma Shiffrinova. Imata pa Hirscher in Shiffrinova po novem prav toliko slalomskih globusov kot Švicarka Vreni Schneider, ki jih je v času kariere osvojila šest. Hirscher je prišel do svojega še 18. globusa. Seveda lahko do konca sezone v Andori osvoji še vsej dva, velikega za skupni seštevek in malega veleslalomskega. Američanka Lindsey Vonn jih je v karieri osvojila 20., Stenmark pa 19.

Shiffrinova je v Stockholmu vpisala še en dosežek. Skupno je v tej sezoni svetovnega pokala prišla do še 14. zmage. Ponovila je rekordni dosežek Schneiderjeve, ki je v sezoni svetovnega pokala 1988/89 osvojila 14 zmag. Nikomur drugemu, razen Shiffrinovi, ni uspelo doslej ponoviti tega dosežka, ki ga seveda lahko 23-letna Američanka še popravi, saj sezone še ni konec.