Huawei bo svoje novosti predstavil 24. februarja v Barceloni, dan pred uradnim odprtjem svetovnega kongresa mobilne telefonije, ki vsako leto poteka v katalonski prestolnici.

Da gre med drugim za prepogljiv mobilnik, je razvidno iz vabila na predstavitev, ki vsebuje sliko prepognjene naprave. Novi Huaweijev mobilnik naj bi obenem že podpiral tudi postopoma prihajajočo peto generacijo omrežij mobilne telefonije (5G), poročajo tuji tehnološki portali.

Na isti dan bo novosti predstavil tudi korejski LG, pri čemer se pojavljajo neuradne informacije, da bo morda tudi LG razkril kaj več o svojih korakih v smeri prepogljivih mobilnikov.

LG naj bi sicer po navedbah portala Digital Trends predstavil tudi novi premijski mobilnik G8 in morda tudi model LG V50 ThinQ s podporo za tehnologijo 5G.

Največji proizvajalec mobilnikov na svetu Samsung pa naj bi svoj že novembra lani napovedani prepogljivi model predstavil 20. februarja na posebnem dogodku, poimenovanem Samsung Unpacked, ki bo potekal v San Franciscu.

Na tem dogodku naj bi predstavil tudi novi premijski mobilnik Galaxy S10 in še zmogljivejši povsem nov mobilnik, ki naj bi nosil oznako X, s kar šestimi kamerami in podporo za 5G, navaja portal The Verge.

Novosti v svoji ponudbi naj bi v naslednjih tednih predstavili tudi drugi proizvajalci mobilnikov, med drugim Sony, Lenovo (Motorola), HMD Global (Nokia), Asus, HTC, Xiaomi in Oppo.