Tako mladi kot mladi po srcu boste na svoj račun že ta konec tedna prišli v Kranjski Gori, kjer bo Olimpijski komite Slovenije (OKS) na velikem travniku ob hotelu Kompas v soboto, 2. februarja, od 9. do 15. ure priredil Olimpijski festival. Z njim bodo organizatorji nadgradili tradicijo, ko so v času zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu festival in olimpijskega duha prinesli na smučišče na Rogli.

»Olimpijski festival je namenjen otrokom in njihovemu stiku s športom, spoznavanju športnega duha in poštene igre, s čimer jih želimo navdušiti nad gibanjem in vse skupaj obogatiti z delčkom olimpijske izkušnje. Z zabavo, športnimi izzivi ter pestrim spremljevalnim programom želimo otrokom prikazati, kako pomembno se je športno udejstvovati in kako lahko šport pozitivno vpliva na njihovo življenje ter njihove dosežke,« je pojasnila Alja Pahor iz OKS.

Več kot dvajset izzivov

Olimpijski festival bodo začeli z olimpijskim protokolom, pravi Pahorjeva in dodaja: »Otroci bodo v družbi športnika in spremljavi olimpijske himne v središče prizorišča prinesli pravo olimpijsko baklo in olimpijsko zastavo. Prebrali bomo zaprisego športnika ter prižgali olimpijski ogenj, ki bo gorel vse do konca Olimpijskega festivala. Po skupnem ogrevanju, ki ga bo vodil lisjak Foksi, pa se bodo športni izzivi začeli.«

Otroke bo na enem mestu čakalo več kot dvajset različnih športnih izzivov, med katerimi bo vsak izmed njih zagotovo našel šport, ki ga bo navdušil in motiviral za nadaljnje športne izzive. Otroci in njihovi starši se bodo lahko preizkusili v številnih snežnih in lednih športnih izzivih: curlingu, alpskem smučanju, sankanju, biatlonu, odbojki na snegu, hokeju na snegu, deskanju na snegu, drsanju, kolesarjenju po snegu, teku na smučeh, smučarskih skokih, bobu in skeletonu.