Madžari bodo danes nadaljevali protestni val proti sporni delovni zakonodaji, saj Orban ni sprejel ultimata protestnikov, naj odpravi zakonodajo. Protesti so napovedani za ob 15. uri za več kot 20 mest po celi državi, med drugim za Budimpešto napovedujejo tudi cestne blokade.

Solidarnostni protesti proti madžarski vladi so napovedani še za dvanajst evropskih mest, med drugim na Dunaju, v Berlinu, Londonu in Oslu.

Protesti se bodo predvidoma že sedmo soboto zapored nadaljevali tudi v Srbiji. Pod geslom »Eden od petih milijonov« se bodo protestniki ponovno zbrali na ulicah srbskih mest v shodu proti Vučiću, ki ga obtožujejo avtoritarnega vladanja državi. Po nekaterih mestih so protesti potekali že v petek.

Srbski protestniki zahtevajo več medijske svobode in prostora na javni televiziji, konec pregona in nasilja nad drugače mislečimi, pa tudi odkritje naročnikov napadov na opozicijske politike in novinarje ter morilcev enega od vodij kosovskih Srbov Oliverja Ivanovića.

Pričakovati je tudi nove proteste rumene jopičev v Franciji. Doslej so se zbrali že devet koncev tedna zapored. Francoski predsednik Emmanuel Macron je sicer ta teden sicer pričel nacionalno javno razpravo, s katero želi pomiriti jezo udeležencev protestov rumenih jopičev, a zaenkrat ne kaže, da se bodo protesti umirili.