Dr. Marko Prpič, erudit: Slovenci smo bolj kofetarji kot pivci čaja
Marko Prpič velja za erudita, in tisto popoldne v čajni hiši v starem delu Ljubljane bi se z njim lahko pogovarjali o čemer koli, sva pa govorila o čaju, kavi in drugih pijačah ter hrani, ki so skozi zgodovino zaznamovali tudi tukajšnji prostor. Z Muzejem in galerijami mesta Ljubljane je pripravil celoletni niz predavanj; pred dnevi je že govoril o čaju, naslednjič, 12. februarja, pa bo beseda tekla o kavi. Je strasten pripovedovalec zgodb in med seboj povezuje zelo različne stvari: od literature, zakonodaje, likovne umetnosti do numizmatike, s čimer zgodovini doda nekaj mesa, kot pravi sam. Po osnovni izobrazbi je profesor zgodovine in filozofije, doktoriral pa je s področja medijev, kjer je služboval vse do nedavne upokojitve.
Ura je dve popoldne in izbrali ste nama črni čaj darjeeling. Čemu ravno tega?
Ta čaj izvira iz indijske pokrajine Darjeeling in raste na območj...
Neja Tomšič je multidisciplinarna ustvarjalka, ki je za delo Opijske ladje na nedavnem knjižnem sejmu prejela nagrado za najlepše oblikovano knjigo v...
Znanstveniki so potrdili, da ljudsko prepričanje o blagodejnosti zelenega čaja, ki na Kitajskem velja že tisoče let, drži. Zeleni čaj namreč vsebuje...