Predstavljajte si tisto zgarano mati, ki je Ivanu Cankarju prinesla skodelico kave, a jo je sine grobo odslovil. Vprašanje je seveda, kakšno kavo, oslajeno z ljubeznijo, mu je prinesla. Velika verjetnost je, da je šlo za mešanico prave kave in kavnega nadomestka, morebiti cikorije ali želoda, kajti tedaj je bila kava draga in si je družina Cankar gotovo ni mogla privoščiti v izobilju. Če pa bi se prizor ponovil v sedanjosti, bi mu – s predpostavko, da bi bil Cankar malo hipsterja – kaj lahko prinesla geisho, najbolj trendovsko kavo ta hip. In tudi ta je draga.
Mnogi začetniki pitja specialnih kav so presenečeni nad okusom, ki ga ima kava, pripravljena prek filtra. Od tega, da jo opišejo kot malo drugačen čaj, do tega, da se jim zdi premalo močna. Pravi poznavalci pa so pripravljeni vstati uro prej kot sicer, da si lahko zjutraj pripravijo skodelico vrhunske filtrske specialne kave.
V zgodovini kave je tako, da je črni napitek nenehno podvržen modnim trendom, ki pa niso vedno le posledica drugačnega okusa, temveč tudi gospodarskih razmer. Kava...
Kavni avtomati, iz katerih priteče že skoraj profesionalni espresso, so vedno bolj priljubljeni tudi v naših domovih, aparati, ki so najenostavnejši...
Mala pražarna je čisto nova pridobitev ljubljanske kavne zgodbe, ki bo pritegnila zlasti mlade. V njej trenutno ponujajo dve sorti kave: etiopsko in...