Trije slovenski deskarji na snegu so se prebili v izločilne dvoboje paralelnega slaloma za svetovni pokal v deskanju na snegu v Bad Gasteinu. V kvalifikacijah so se med najboljših 16 uvrstili Gloria Kotnik, Rok Marguč in Žan Košir. Vsi trije so morali v izločilnih dvobojih čestitati boljšim tekmecem. Gloria Kotnik (zasedla je 13. mesto) je morala priznati premoč Poljakinji Aleksandri Krol, Rok Marguč (12. mesto) ni izkoristil napake Avstrijca Lukasa Mathiesa v zgornjem delu proge, Žana Koširja (9. mesto) pa je po napaki in kasneje odstopu premagal Italijan Maurizio Bormolini. Koširju, nosilcu treh olimpijskih kolajn, se je poznalo, da v paralelnem slalomu ni tekmoval že štiri leta. Že v kvalifikacijah je izpadel Tim Mastnak (17. mesto), zmagovalec prve letošnje tekme svetovnega pokala v Carezzi.

Šesto zmago svetovnega pokala je dosegla 45-letna Avstrijka Claudia Riegler, ki je bila najhitrejša že v kvalifikacijah. »V Bad Gasteinu tekmujem vse od leta 2001, ko je bila tu prva tekma svetovnega pokala, končno pa sem na njej tudi zmagala. Težke vremenske razmere mi sicer niso pisane na kožo, a sem se z vrhunsko opremo dobro znašla,« se je veselila športna veteranka, ki je bila v finalu boljša od Aleksandre Krol. Tretja je bila Avstrijka Sabine Schöffmann. Pri moških je tretjo zmago svetovnega pokala dosegel 25-letni Nemec Stefan Baumeister, ki je bil v finalu boljši od Švicarja Daria Caviezla, tretji pa je bil Avstrijec Benjamin Karl. Zanimivo je, da so bili vsi trije najhitrejši že v kvalifikacijah.

Jutri bo v Bad Gasteinu ekipna tekma, za slovensko reprezentanco bosta tekmovala Tim Mastnak in Gloria Kotnik. Naslednja posamična preizkušnja bo 19. januarja, ko se bodo najboljši deskarji na snegu na paralelnem veleslalomu merili na Rogli.