Na drugem deskarskem paralelnem veleslalomu sezone svetovnega pokala v Cortini je najvišjo slovensko uvrstitev dosegla Gloria Kotnik, ki je bila še tretjič v karieri četrta. Zmagala je olimpijska prvakinja Čehinja Ester Ledecka. Tim Mastnak in Rok Marguč sta izpadla v osmini finala, Žan Košir pa je obstal že v kvalifikacijah.

Kotnikova je v osmini finala premagala Rusinjo Mileno Bikovo, v četrtfinalu pa njeno rojakinjo Natalijo Soboljevo. V polfinalu jo je potem premagala Švicarka Julie Zogg, ki je leta 2015 osvojila veliki kristalni globus. V malem finalu se je Kotnikova za svoje prve stopničke pomerila z Avstrijko Sabine Schöffmann, a se je Slovenka po Banskem in Rogli morala še tretjič v karieri zadovoljiti s četrtim mestom. Še šestnajstič v karieri je zmagala Ledecka, ki je bila v finalu boljša od Zoggove.

Moški del reprezentance v soboto ni imel svojega dne. Marguč je po napaki v osmini finala izpadel proti Avstrijcu Lukasu Mathiesu, Mastnak, ki je zmagal na uvodni tekmi sezone, pa proti Rusu Dmitriju Sarsembajevu. Žan Košir, ki je bil na uvodu sezone šesti, tokrat ni prišel skozi kvalifikacijsko sito. Zmagal je Italijan Roland Fischnaller pred Švicarjem Nevinom Galmarinijem.

Naslednja postaja svetovnega pokala je avstrijski Bad Gestein, kjer bosta tekmi po novem letu, 8. in 9. januarja 2019. sta, mag