Tyler Blevins je v svetu video iger poznan poznan kot persona po imenu Ninja. Denar služi predvsem tako, da sam sebe ob igranju igre snema v živo, to pa objavi preko svojega kanala na platformi Youtube ali spletni storitvi Twich, čemur v angleščini pravijo »stream«. Njegovemu predvajanju se lahko pridružijo gledalci s celega sveta in v živo opazujejo ter komentirajo njegovo igranje.

27-letni Američan je za ameriški CNN dejal, da je 70 odstotkov zaslužka iz leta 2018 dobil od ogledov njegovih vsebin na Youtubu in Twichu, ostalih 30 pa so mu namenili sponzorji.

Od decembra 2018 je tako Ninja oziroma NinjasHyper igričar z največ sledilci, na obeh platformah jih ima skupno kar 32 milijonov. Njegove posnetke si v povprečju ogleda 53.000 ljudi. Na hitro je izračunal, da je preteklo leto preživel okoli 4000 ur za računalnikom ob igranju svetovno popularne igre Fortnite, kar je skupno 166 dni.

Stvaritelji igre Fortnite v 2018 zaslužili več kot 3 milijarde dolarjev

Drugi najbolj popularni igričar, ki denar služi na podoben način, mu je daleč za petami. Ljudje so si ogledali več kot 225 milijonov ur Tylerjevih posnetkov, vsebin drugouvrščenega pa zgolj 99 ur.

Njegova popularnost na internetu se je povečala, saj je tretjeosebna streljačina Fortnite, ki je izšla leta 2017, obnorela ljubitelje video iger. Njenim ustvarjalcem, ameriškemu podjetju Epic Games, je v letu prinesla 3 milijarde dolarjev dobička. Po poročanju Bloomberga je podjetje samo vredno okoli 15 milijard dolarjev.