Kanal bo od danes do nedelje gostil zaključni turnir tako ženskega kot moškega slovenskega pokala. V boju za prvo lovoriko v letošnji sezoni bo daleč najbolje zastopan kamniški Calcit, ki bo imel na turnirju kar tri svoje predstavnike. Poleg prve in druge ženske ekipe bodo svoj tretji pokalni naslov lovili tudi njihovi odbojkarji. Prve bodo sicer na igrišče stopile odbojkarice, ki se bodo za finalno vstopnico pomerile danes. Naslov bo še četrto leto zapored branil mariborski Branik, ki ga popoldan čaka obračun s Calcit Volleyballom II, zvečer pa sledi drugi polfinalni obračun med prvo kamniško ekipo in vodilno zasedbo prvenstva Gen-I Volleyjem.

V edini letošnji medsebojni tekmi so Novogoričanke v Kamniku prišle do zanesljive zmage s 3:0, tokrat pa bodo močnejše še za 192 centimetrov visoko hrvaško korektorico Isabel Petro Kovačić, sicer hčerko nekdanjega košarkarskega centra Olimpije Emilia Kovačića. »Vemo, da ima GEN-I Volley odlično ekipo, da imajo novo igralko, toda s tem se ne smemo obremenjevati. Osredotočiti se moramo na red v svoji hiši in tu bomo morali narediti največji korak, če se bomo želeli uvrstiti v finale,« ocenjuje trener prve kamniške ekipe Gregor Rozman.

V moški konkurenci za nespornega favorita za pokalni naslov velja aktualni državni in pokalni prvak ACH Volley. Ljubljančani, ki so v torek v ligi prvakov nesrečno izgubili proti Zenitu iz Sankt Peterburga, bodo v obrambo lovorike krenili jutri proti gostitelju pokala Salonitu. To bo že drugi medsebojni dvoboj med moštvoma v tednu dni, saj sta se pomerila že preteklo soboto v 10. prvenstvenem krogu, ko so Kanalci prvakom odščipnili prvo točko. »Naši cilji so jasni in povedani že pred sezono. Med njimi je tudi zmaga v pokalu. Se pa zavedamo, da igramo proti Salonitu, ki je v izvrstni formi in še domačin. Preteklo soboto smo dobili jasno sporočilo in naš pristop bo moral biti drugačen,« je dejal trener ACH Volleyja Andrej Urnaut. Če bo ACH Volley uspešen, se bo v nedeljskem finalu bržkone pomeril s Calcitom, ki ga v polfinalu čaka tekma z v prvenstvu predzadnjimi Črnučami.

Ženski polfinale, danes ob 17. uri: Nova KBM Branik – Calcit Volley II, ob 20. uri: GEN-I Volley – Calcit Volley, moški polfinale, jutri ob 15.30: Calcit Volley – Črnuče, ob 18.30 Salonit Anhovo – ACH Volley, ženski finale: nedelja ob 17. uri, moški finale: nedelja ob 20. uri.