Odbojkarji ACH Volleyja so letošnjo sezono lige prvakov začeli s porazom. Na jugu Nemčije je bil od njih boljši tamkajšnji podprvak Friedrihshafen. Ljubljančani so se favoriziranemu nasprotniku uspešno upirali zgolj v uvodnem nizu, ko so zapravili kar šest zaključnih žog, v nadaljevanju pa tudi na račun številnih napak in slabega sprejema popustili in izgubili z rezultatom 3:0 (34, 19, 15).

Prvi niz so bolje začeli gostitelji, ki so povedli s 3:0, a so se odbojkarji ACH Volleyja hitro ujeli. Z asom Dika Purića so najprej izenačili, v naslednjem napadu pa prišli še do vodstva. A to je bilo kratkotrajno, saj je pobuda v nadaljevanju znova pripadla Friedrihshafnu, medtem ko so Ljubljančani ves čas lovili priključek. Precej uspešno, saj so ob drugem tehničnem odmoru ponovno vodili za točko. Domači so odgovorili z delnim izidom 3:0, a vztrajnim igralcem trenerja Andreja Urnauta niso mogli pobegniti. Ekipi sta v končnico vstopili poravnani (20:20), v njej pa nobena ni popuščala. Niz se je vlekel vse do 36. točke, tako ena kot druga stran pa sta imeli kopico priložnosti, da dobita set. Več zbranosti so po 39 minutah na koncu premogli domači in izkoristili šesto zaključno žogo.

Tako kot uvodni se je tudi drugi niz začel s tremi zaporednimi točkami Friedrihshafna, a so jih slovenski prvaki že kmalu ujeli (5:5). Moštvi sta bili do izida 11:11 še poravnani, potem pa so se nemški podprvaki razigrali, dosegli delni izid 5:0 in prišli do otipljivejše prednosti. »Ne smemo preveč siliti, moramo se umiriti,« je ob zahtevani minuti odmora svojim igralcem dopovedoval Andrej Urnaut. Zaman, kajti domači odbojkarji niso več popustili. Niz so brez težav pripeljali do konca, ga dobili s šestimi točkami naskoka in povedli z 2:0.

Dvoboj med nekdanjimi evropskimi prvaki iz leta 2007 in petnajstkratnimi slovenskimi je bil dokončno odločen v tretjem nizu. V njem je Friedrihshafen ves čas nadzoroval potek dvoboja. Svojo prednost je počasi, a vztrajno povečeval, v zaključku pa še izdatneje stopil na plin in set dobil s kar desetimi točkami prednosti.

Že v torek sta se pomerila preostala dva tekmeca v skupini C Zenit St. Peterburg in Chaumont. Tekmo so pričakovano dobili ruski odbojkarji, ki pa so se morali za zmago pošteno potruditi. Francozi so pokazali dober odpor in klonili šele po petih nizih. Več kot dve uri trajajoč dvoboj se je tako končal z izidom 3:2 (22, -20, 22, -20, 14) za Zenit, pri katerem je s kar 27 doseženimi točkami blestel nemški zvezdnik György Grozer.

Prav odbojkarji iz St. Peterburga bodo naslednji nasprotnik ACH Volleyja v najmočnejšem evropskem odbojkarskem tekmovanju. Moštvi se bosta v Ljubljani pomerili 20. decembra.