Odbojkarji ACH Volleyja so po porazu v Nemčiji tudi na drugi tekmi lige prvakov ostali praznih rok. Pred skoraj dva tisoč domačimi navijači so se favoriziranemu Zenitu iz Sankt Peterburga izvrstno upirali, nadoknadili zaostanek dveh nizov, a na koncu vseeno klonili z 2:3 (-19, -21, 19, 21, -14).

Čeprav je za odbojkarje Zenita letošnji nastop v ligi prvakov krstni, pa veljajo za vse prej kot neizkušeno moštvo. Že res, da se je mednarodno pisana zasedba v prvem krogu namučila s Chaumontom, a je danes vseeno nastopila kot izrazita favoritinja za zmago. Ruski podprvaki so v Ljubljano pripotovali že v nedeljo in tako imeli dovolj časa za pripravo na obračun. V tega bi težko krenili bolje, saj so nemudoma povedli s 4:0, na polovici niza pa prednost povečali že na plus sedem. ACH Volley je potreboval dobrih 15 minut, da se je izvil iz krča, nato pa zaigral precej bolje in začel topiti zaostanek. Ta je v določenem trenutku znašal le še točko (15:16), a jim je nato sapa začela pojenjati. Tekmeci iz Sankt Peterburga so jim znova pobegnili in niz zanesljivo dobili.

Ko je bil v drugem setu izid poravnan pri 3:3, se je zdelo, da bo nadaljevanje precej bolj izenačeno. A četudi so slovenski prvaki večji del niza držali priključek in v povprečju zaostajali za okoli tri točke, jim do novega izenačenja, kaj šele vodstva, ni uspelo priti. Ruska ekipa je bila preveč razigrana, obenem pa je bilo v igri Ljubljančanov preveč napak, da bi izid v nizih poravnali na 1:1.

Ko se je že zdelo, da se dvoboj bliža koncu, so se gostitelji prebudili in z osvojeno točko za 1:0 sploh prvič na tekmi prišli do vodstva. Sledilo je razburljivo nadaljevanje, za kar gredo zasluge tudi sodnikom. Ko so pri izidu 8:7 za Zenit Ljubljančani izenačili, so namreč gosti zahtevali ogled posnetka, saj naj bi se eden od domačih odbojkarjev pri bloku prehitro dotaknil žoge. To je močno razburilo domačega trenerja Andreja Urnauta kot tudi navijače, ki so po dosojeni točki nasprotniku delilce pravice nagradili s koncertom žvižgov. Igralce ACH Volleyja je vse skupaj močno podžgalo, saj so zaigrali kot prerojeni. Ruse so tudi po zaslugi močno popravljenega sprejema povsem nadigrali in osvojili svoj prvi niz.

Ob vse boljši statistiki slovenskih prvakov je v oči bodel le slabši blok. A tudi tega so močno popravili v četrtem nizu, ko so dosegli kar tri zaporedne točke in zaostanek spremenili v vodstvo. Gostujoči strateg je nalet oranžnih poskušal zaustaviti z menjavami in odmori, a bil pri tem le delno uspešen. Njegovi varovanci so sicer v končnici izenačili na 21:21, a nervoza, s katero so imeli preglavice že v Franciji, se jih je znova lotila. ACH Volley je odgovoril s štirimi zaporednimi točkami in tako poskrbel, da je o zmagovalcu odločal zadnji, peti niz. V njem ne ena ne druga ekipa ni popuščala. Rezultat je bil vseskozi poravnan, na koncu pa so bile tako izkušnje kot sreča na strani gostov, ki so zmagali po drugi izkoriščeni zaključni žogi.

»Ko je bil izid 13:13, sem prepričan, da je bila storjena sodniška napaka nam v škodo. Mislim, da je sodnik na trenutke kompenziral. Vseeno mislim, da smo odigrali zelo dobro. Morate vedeti, da ima Zenit ekipo, v kateri en igralec zasluži toliko, kot je naš celoletni proračun,« razočaranja po tesnem porazu ni skrival Andrej Urnaut. Njegove igralce že konec tedna čaka nov preizkus, saj bodo nastopili na zaključnem turnirju slovenskega pokala, medtem ko bodo tekmo tretjega kroga lige prvakov odigrali 15. januarja v gosteh pri Chaumontu.