Bližje ko so prazniki, bolj natrpano je družabno življenje slovenskih estradnikov in pomembnežev, ki v tisku medtem radi poudarjajo, da večino tega obdobja najraje preživijo v krogu svoje družine, stran od ponorelega sveta in predvsem podivjanega potrošništva. V Cankarjevem domu je bil minuli teden že 26. Managerski koncert, donatorski dogodek za mlade glasbenike, ki se ga po besedah organizatorjev vsako leto udeleži več kot tisoč petsto uglednih posameznikov, ki cenijo klasično glasbo in si v »sproščenem vzdušju zaželijo vse dobro v prihajajočem letu«. Omikanega druženja in koncerta, ki ga je povezovala Eva Longyka, so se med drugimi udeležili družabnim dogodkom precej naklonjena zakonca Milan M. Cvikl in Jerca Legan Cvikl ter Sonja in Janez Škrabec, med ljubitelji klasične glasbe pa so na dogodku opazili še manekenko Karin Škufca in evropsko komisarko za promet Violeto Bulc.

Predsednikov sin zdaj polnoleten tudi v ZDA

Prizorišče Gallusove dvorane Cankarjevega doma so te dni namenili še športu, saj so tam podelili nagrade za najboljše športnike leta. Najboljši športnik je nepričakovano postal košarkar Luka Dončić, ki se je za nagrado zahvalil prek svojih družbenih omrežij, ponjo pa je prišla kar njegova mama Mirjam Poterbin. Najboljša športnica je medtem postala Dončićeva devetnajstletna vrstnica Janja Garnbret. Tudi športnike so prišli pozdravit ugledneži – prišla sta prvi in aktualni predsednik Milan Kučan in Borut Pahor, ki so ga posedli v družbo Dončićeve mame, predsednika Društva športnih novinarjev Jožeta Zidarja in njegove soproge Ritah Aliguma, ki se je sodeč po fotografiji s predsednikom ujela najbolje od vseh.

Predsednik Pahor ima poleg prednovoletnih obveznosti in obveznega tedenskega ogleda biografske drame o zasedbi Queen, o katerem poroča na instagramu, na sporedu še družinska slavja. Kot pišejo v reviji Suzy, je njegov sin Luka Pahor nedavno dopolnil enaindvajset let, pri tem pa starše, dekle Tiso in babico Ivo povabil na srečanje v ljubljansko gostilno As. Podrobno informirani novinarji razkrivajo, da je slavljencu dekle za rojstni dan pripravilo kolaž posnetkov z nedavnega izleta v Beograd, kjer sta med drugim obiskala muzej iluzij. A rojstnodnevna prelomnica je pomembna predvsem zaradi njegovega poklica glasbenega menedžerja oziroma producenta – odkar ima Luka Pahor enaindvajset let, ga namreč spustijo tudi v ameriške nočne klube, zato se bo svojemu poslu lahko posvetil še bolj natančno.

Igor Šoltes pričara romantično vzdušje

Morda bi svoje sposobnosti lahko preskusil tudi v rockerski zasedbi evroposlanca Igorja Šoltesa in njegovih kolegov, prav tako uglednih izobražencev. Imenujejo se Ni važn in pred kratkim so priredili vsakoletni nastop v ljubljanski Biljardni hiši, pišejo v Suzy. Zasedbo sestavljajo trije kitaristi: doktor geologije Igor Rižnar, brat Aleksandra Čeferina Rok Čeferin, akademski slikar Janez Kardelj, na bobnih je nekdanji agropopovec Dragan Trivić, na klaviaturah odvetnik Mitja Vidmar. Šoltes je na basu, glavni vokalist pa je bančnik Žiga Mejač in menda so njihovi nastopi tako romantični, da se je tam spoznalo že ogromno parov.

Kdo ve, morda bi se tam sprostil celo Domen Slana, slikar, kipar in brat na področju romantike sicer najbolj uveljavljenega glasbenika Jana Plestenjaka. Dnevnikovi prilogi Pilot je na vprašanje o decembrskem vzdušju namreč priznal, da večino praznikov, vključno z valentinovim, nočjo čarovnic in črnim petkom, zaradi skomercializiranosti v resnici prezira in zato komaj čaka, da mine tudi ta norija. »Pa ne zamerite mojim iskrenim besedam,« je še sklenil svojo kritiko.

Marko Vozelj ne naseda nakupovalni mrzlici, saj je moški

Komercialni vidik moti tudi glasbenika Marka Vozlja, a na srečo je moškega spola in ga nakupovalna mrzlica ne zavede tako zlahka, je priznal reviji Zvezde. Moški so namreč bolj praktične narave, in ko se namenijo v trgovino po vrtalni stroj, to storijo preudarno, z vnaprej določenim zneskom, ki se jim zdi primeren za nakup, ženske, katerih zagnanost sicer ceni, pa medtem primerjajo cene in želijo »ves čas nekaj prihraniti«. Vozelj sicer preseneča z informacijo, da si kupuje vrtalne stroje, saj smo doslej verjeli, da je tip moškega, ki ga zanimata predvsem romantika in poezija.

Bolj naklonjen adventnemu času je igralec Jurij Souček, smo prav tako izvedeli v Pilotu. Veseli se, da bo letos 24. decembra skupaj s soprogo Mileno Morača in vnukinjo pel Sveto noč, saj so bili v preteklosti tudi predbožični večeri, ki jih je preživel sam, v baru ljubljanskega hotela Slon. Samota medtem prija zaradi spletnega udejstvovanja trenutno najslavnejšemu župniku Martinu Golobu iz Bohinja. Za božič ima tako in tako poln urnik, na silvestrovo pa si večinoma skuha dobro večerjo, pogleda kakšen film, če ima srečo, ostane buden do polnoči, je zaupal Zvezdam. Zabava se nikoli, saj si, kot pravi, na novoletni maši nihče ne želi zmačkanega župnika.