»Imamo le drug drugega,« je tvitnila Lady Gaga dan potem, ko se je morala evakuirati iz svojega doma v Malibuju. Tudi njeni hiši je namreč grozil požar. Prav tako je kovčke pripravila Kim Kardashian. »Ogenj je prišel do naše hiše, a se je ustavil. Zdaj smo varni. Le molimo lahko,« je tvitnila Kardashianova. Manj sreče je imela igralka Alyssa Milano, ki je morala s svoje posesti evakuirati pet konjev, hiša pa je popolnoma uničena. Igralec James Woods, čigar hiša ni bila požgana, pa je svojo posest ponudil kot zatočišče za v požaru evakuirane konje in druge živali.

Požari so uničili več kot 3000 domov. Popolnoma so bile uničene hiše Kim Basinger, Miley Cyrus in Neila Younga. Cher, ki je v Malibuju živela 45 let, še ne ve, kolikšno uničenje je doletelo njeno hišo, a je na twitterju zapisala, da si sploh ne more zamisliti, da njenega domovanja ni več. »Moje hiše ni več, toda spomini na trenutke z družino in prijatelji ostajajo,« je zapisala Miley Cyrus, ki je v hiši v Malibuju živela z zaročencem Liamom Hemsworthom. Med požarom je bila sicer v Južni Afriki, v hiši pa je bil njen zaročenec. »Sem ena izmed srečnic, saj so se ljubezen mojega življenja in moje živali rešili iz ognja.« Hišo je kupila pred dvema letoma za 2,5 milijona dolarjev. Kljub temu da je izgubila dom, je pol milijona dolarjev nemudoma darovala organizaciji, ki je nastala prav z namenom pomoči žrtvam požara.

Poleg vseh hiš je bil uničen tudi Western Town, filmska scena studia Paramount, ki so jo zgradili leta 1938, v njej pa so snemali mnogo znanih filmov in nadaljevank, nazadnje Westworld televizijske mreže HBO. Uničena je tudi scena, na kateri so snemali kultno serijo M.A.S.H. Pravzaprav njena replika, saj je original pogorel leta 1982 v gozdnem požaru.

Zvezdniki pa so se izkazali ne le s pomočjo someščanom, temveč tudi kot zaščitniki imetja. Soprog pevke Pink, nekdanji tekmovalec v motokrosu Carey Hart, je objavil opozorilo vsem, ki bi jim prišlo na misel, da bi ropali požgane hiše. »Roparje bomo ustrelili,« je zapisal pod fotografijo zamaskiranih moških z orožjem v rokah. Lady Gaga pa je med obiskom zavetišča za evakuirance tvitnila tudi vrstico o Donaldu Trumpu, češ da je še enkrat dokazal, da mu ni mar za Američane, temveč le zase, saj ni pokazal prav nobenega sočutja do žrtev požara.