Odbojkarji ACH Volleyja bodo po porazu v Nemčiji proti Friedrichshafnu doma lovili prvo zmago v letošnji ligi prvakov. Naloga bo vse prej kot lahka, saj jim bo nasproti stal favorit za prvo mesto v skupini, Zenit iz Sankt Peterburga, za katerega nastopajo številni zvezdniki. Med drugim nekdanji ruski reprezentant Aleksander Volkov, nemški korektor Georg Grozerin in Slovak Lukaš Diviš. Zadnja dva slovenske prvake dobro poznata, saj sta v Ljubljani gostovala lani z ekipo iz Novosibirska.

»ACH ima tehnično dobro podkovane igralce, ki niso najvišji, a so agresivni, v primerjavi z nami pa ne igrajo pod tako hudim pritiskom. Prevzemamo vlogo favoritov, saj zmago od nas zahtevajo sponzorji. Gostitelji bodo lahko bolj sproščeni. Naša zmaga ni samoumevna, v odbojki se presenečenja dogajajo. To je na EP 2015 dokazala tudi slovenska reprezentanca, ki jo dobro poznam in cenim,« pravi govoril Lukaš Diviš. Izkušeni 32-letnik, ki ima tudi rusko državljanstvo, je z Zenitom v prvem krogu gostoval v Franciji pri Chaumontu in presenetljivo zmagal šele po petih nizih. »Proti Francozom ni igral naš Kubanec Oreol Camejo Durruthy. Prav tako smo bili nervozni, saj letos prvič nastopamo v ligi prvakov,« je razlog za bledo predstavo pred mesecem dni navedel trener ruske zasedbe Aleksander Klimkin.

Čeprav je ekipa ACH Volleyja v zadnjem krogu slovenskega prvenstva proti Salonitu izgubila svojo prvo točko (v gosteh je zmagala s 3:2), njen trener Andrej Urnaut ocenjuje, da je pripravljenost ekipe dobra. »Tekme v državnem prvenstvu so eno, tekme v ligi prvakov pa drugo. Zenit predstavlja največji možni motiv, kar tekma proti Salonitu ne. Zato se ne bi oziral na prvenstvo, vem, da smo v zadnjem času naredili velik napredek v vseh elementih,« meni Andrej Urnaut.

Da so Rusi odlična ekipa, ne dvomi niti kapetan oranžnih Matija Pleško, ki pa kljub temu upa, da se soigralci ne bodo ustrašili nasprotnika. »Moramo biti pogumni. Mislim, da bo naša glavna naloga, da žogo zadržimo na naši strani in tako lažje organiziramo napad,« je zatrdil Matija Pleško.