Kljub priljubljenosti kuhanega vina, ki v zimskih mesecih kraljuje, pa je le-to bilo letos postavljeno na stranski tir. Sedaj je največja zvezda prav vroči gin. Gin je navduševal v poletnih mesecih, vroči gin pa navdušuje v hladnih mesecih.

Pa si poglejmo, katere so tiste komponente, ki vroči gin naredijo najboljši vroči gin. Potrebujemo:

• gin

• jabolčni sok

• pomarančno lupinico

• vanilijevo esenco

• med

• aromatične začimbe: cimet, ingver, zvezdni janež, klinčki, kardamom

Postopek priprave je popolnoma enostaven, najpomembnejši del, ki si ga morate zapomnit pa je predvsem ta, da vam gina ni treba segrevati, dodate ga le na koncu. Kar je pravzaprav res priročno, saj si ga vsak lahko doda toliko, kot si ga želi. Osnovni jabolčni kuhanček, ki ne vsebuje alkohola, pa lahko pijejo tudi otroci.

Vroči gin lahko pred postrežbo tudi okrasite. Dodajte cimetovo palčko, pomarančno lupinico, ki se je kuhala v jabolčnem kuhančku in pa po en zvezdni janež.

Seveda pa velja tudi opozorilo – pazljivo, ko pijete in ko pijete, ne vozite! Pa seveda, uživajte, delite ta vroči gin s prijatelji in na zdravje!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si

RECEPT

SESTAVINE (za 2 osebi):

• 4 dcl jabolčnega soka

• 1 pomaranča

• 1/2 žličke cimeta

• 2 cimetovi palčki

• 1/4 žličke ingverja v prahu

• 1 žlička vanilijeve paste (ali 1 vanilijev strok ali vanilijeva esenca)

• 1 žlica medu (ali cimetov sladkor ali vanilijev sladkor)

• 4 zvezdni janeži

• nekaj klinčkov

• konica noža kardamoma

• 1 dcl gina (oziroma po želji)

PRIPRAVA

Pomarančo dobro umijte pod vročo vodo, nato pa obrišite s papirnato brisačko. Z lupilcem za zelenjavo olupite lupinico, a brez belega dela. V kozico zlijte jabolčni sok ter dodajte med, vanilijevo esenco in vse začimbe.

Nato segrevajte – a ne do vretja – ter dobro premešajte. Mešanico nato prelijte – po želji precedite – v kozarčke, dolijte poljubno količino gina in po želji okrasite še z nekaj pomarančne lupinice in s cimetovo palčko. Pa na zdravje!