Preden si pogledate video priprave, pa še nekaj luštnih idej za prigrizke:
•Jabolka (in čips) s čokolado in arašidovim prelivom
•Party krožnik s tortilija čipsom, zelenjavo, paradižnikovo salso in humusom
•Hrustljavi čebulni obročki v pivskem testu
Da bo priprava česnovega kruhka s sirom enostavna, si preberite še nekaj nasvetov:
•Uporabite kateri koli kruh, najboljše tak, ki ga lahko enostavno zarežete na kockice.
•Če želite, lahko uporabite tudi manjše kruhke – uporabite kar kajzarice, pa tako dobite porcije za eno osebo. Seveda lahko uporabite tudi francosko štručko.
•Uporabite kateri koli sir, naj bo le tak, ki se lepo topi.
•Najboljše je, da uporabite svež peteršilj, pozimi pa lahko tudi posušenega.
•Če vam okus po česnu ni všeč, uporabite manj ali pa nič česna.
•Kruh je odličen tudi poleg kremne juhe. Nekaj idej: Paradižnikova juha, Zimska gomoljna juha, Fižolova juha, Bučna juha.
Za še lažjo pripravo pa si poglejte še video priprave.
Pa dober tek!
Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!
RECEPT
SESTAVINE (za približno 4 osebe):1 hlebec
100 g masla
2 velika stroka česna
80 g sira
½ žličke soli
2 žlici svežega peteršilja
PRIPRAVAKruh zarežite na kockice (glejte video!).
V stopljeno maslo umešajte nariban česen, sesekljan peteršilj in sol. Masleno mešanico razporedite v kruhove razpoke.
Nato pa v razpoke razporedite še nariban sir.
Kruh zavijte v alufolijo, nato pa pecite v pečici na 180°C 10 minut. Nato kruh odvijte in pecite še približno 10 minut. Postrezite takoj.
Poleg pa postrezite še s kozarcem dobrega vina!