Hišo Largent je leta 1936 zgradil modernistični arhitekt Richard Neutra, najti pa jo je bilo mogoče v soseski Twin Peaks v kalifornijskem San Franciscu. Bela zgradba je imela dve nadstropji in je premogla notranji bazen. Njen novi lastnik Ross Johnston jo je skupaj s parcelo lani kupil za 1,7 milijona dolarjev. Hišo je želel obnoviti, da bi se vanj lahko vselila njegova šestčlanska družina. Dovoljenje za obnovitvena dela je sicer dobil, nekatera dela so stekla že leta 2017, a je očitno imel obsežnejše načrte, kot je bilo sprva dogovorjeno.

Johnston pravi, da se je z birokracijo za obsežnejšo obnovo ukvarjal več kot eno leto, nakar je obupal in zgradbo porušil. Njegova soseda Cheryl Traverce je za lokalno televizijo KPIX 5 opisala, kako hitro se je zadnja faza rušenja hiše odvila. »Šla sem v New York za kak teden in pol, ko sem se vrnila, pa hiše ni bilo več,« je pojasnila. Traverceva je rušenje zgradbe tudi prijavila.

Gradbena inšpekcija je prejšnji teden presodila, da mora Johnston zgradbo povrniti v prvotno stanje. To pomeni, da bo mogel na mesto porušene hiše postaviti identično hišo. Poleg tega bo moral pred hišo stati napis, na katerem bo pisalo, kaj se je zgodilo z originalno. Gradbena inšpekcija pravi, da želi z odločitvijo poskrbeti za svarilo, kaj se bo dogajalo v primeru podobnih podvigov v prihodnje.