Danes je na delu kanček drugačno čustvovanje. Ko reporter ne more skriti, kaj je stavil. Kar niti ni tako zoprno, če se reporterjeva stava pokriva s tvojo, je pa živce parajoče, če je obratno. Kar se je zgodilo nedavno, ko sem imel na neki tekmi 02 dvojni znak na gostujoče presenečenje, kolega, ki je komentiral, je pa dajal preveč močan vtis, da ima na listku zmago domačih. Kajti vse je videl drugače, vključno z enajstmetrovko, ki se je njemu zdela upravičena, meni pa nikakor. Da zavreš v stilu: »Bejbi, imam nula-dva, malo obzirnosti, prosim, da ti ne bi vletel tja!«

Lotimo se zadnjega kroga zimskega dela slovenske prve lige. V prvi tekmi se pretresena Olimpija odpravlja h Gorici, ki je v napadu zgubila naboj z začetka prvenstva, tokrat bo igrala še brez Nigerijca Osujija. Ostane jim samo Filipović, ki pa je zadnje čase nenatančen. Na drugi strani je vprašanje, ali so igralci Olimpije voljni odigrati maksimalno. Grožnje z odpovedmi pogodb, o katerih slišimo, ne morejo pripomoči k dobri atmosferi. Zato previdnost ni odveč. Če se uresniči kvota 1,60 na zmago Olimpije, bo to več kot dovolj. V drugem sobotnem srečanju Domžale pričakujejo Krško, kar je tekma, v kateri bi kljub tokrat popolni domžalski obrambi lahko zadeli obe ekipi, kar je vredno 1,76, še varnejša pa se zdi 1,50 vredna stava, da bodo skupno padli vsaj trije goli.

Malenkost slastnejša bi znala biti nedelja. V Mursko Soboto se odpravlja Triglav Kranj. Zdi se, da poslabšanje igralnih razmer še najbolj škodi kombinatorni Muri, ki s Kranjčani itak nima dobrih izkušenj. En poraz in en remi. Slednji je možen tudi tokrat in je vreden odličnih 3,90. Več golov in »oba gol« sta vredna podobnih si 1,70 in 1,76, vendar pa se varneje zdi odigrati, da bosta obe ekipi zadeli. Pri tej tekmi ne veš, kaj pričakovati. Lahko, da bo to devetdeset trdih minut, mogoče pa je tudi, da se bo tekma razletela. In še derbi zadovoljnih, Aluminij – Celje. Lahko pričakujemo sproščeno tekmo, v kateri se najbolj gotova stava zdi 1,68 na »oba gol«. Dvojna znaka sta enaka 1,40, sam bi ga prej namenil Celjanom, poskusa vredna pa je tudi ničla za 3,20.