V bliskovitem preletu razporeda in kvot se prva zanimiva lahkoživka zdi kvota 1,70 na Avstrijo proti Severni Irski. V gosteh. Avstrijci so od sebe verjetno pričakovali več kot zgolj drugo mesto. In to za BiH. Ob stoletnici konca 1. svetovne vojne, ki se je, kot vemo, začela tako, da je v Sarajevu padla avstrijska cesarska glava. Pa vendar. Avstrijci imajo še vse argumente, da verjamejo v nadaljnji napredek svoje ekipe. Zato je pričakovati, da bodo gostovali s polno vnemo. Še bolj vznemirljivih je 2,10 na zmago Belgije proti Švici v gosteh. Ne zaradi domačega poraza Švice s Katarjem. Glede Švice se že nekaj časa ponuja vtis, da ekipa ne diha več tako enotno, kot je včasih, medtem ko Belgijci kljub relativnemu neuspehu na svetovnem prvenstvu grizejo dalje še bolj besno. Subjektivno mnenje seveda.

Gremo dalje. 2,05 na Čehe proti Slovakom doma se prav tako zdi zanimivih. Češkoslovaška je bila včasih skupna država obojih, prvenstvo se je igralo od leta 1925 do 1993, v tem času je šlo v Prago 45 naslovov, v Bratislavo pa samo 8. Zadnje čase so bili bolj v trendu Slovaki z izjemnim Hamšikom, vendar pa jim s Čehi, ki so se pomladili, nikdar ni bilo lahko. No, tudi dvojni znak na domače je iznad meje žalitve – 1,25. Obregnimo se tudi ob Nemčija – Nizozemska, kjer imajo Nemci lepih 1,65 na domačo zmago. Novi nemški napad Sane-Werner-Gnabry se je v četrtek izkazal proti Rusom, 3:0 za Nizozemce v prejšnji tekmi pa v nemških glavah zagotovo kliče po povračilnem ukrepu. Dve prenovljeni ekipi. Morali bi padati goli. In zgolj 1,65 je na voljo za več od 2,5 gola skupno na tekmi in 2,20 za več od 3,5. Drugačna, z manj goli, bi znala biti tekma Italija – Portugalska. 2,25 je razpisanih na zmago Italijanov. Po dolgem času imajo Italijani odločnega igralca. Chieso.

Še gostovanje naših v Bolgariji. Kot Ciper in Norveška se tudi Bolgari niso pokazali kot izrazito talentirana ekipa. 2,02 je na voljo za stavo oba gol. Še kanček več, 2,36 je na to, da bo Slovenija zadela prva.