Olimpija kot glavni predstavnik nekdanje republike je v času jugoslovanske lige veljala za ekipo, ki je dobra na snegu. Nekateri pač ne prenesejo, če jih pri nič stopinjah Celzija zadane žoga v golo bedro. Ker peče. Ene to demoralizira, druge podžge. In slednjim lahko bolj verjameš. Ta in naslednji krog bosta torej edina zimska kroga pri nas.

Lotimo se tega vikenda. Aluminij pričakuje doma Olimpijo. Bogatinov ne podlega »modernim trendom«. Rad ima igralce, ki kaj znajo in si upajo kaj samostojnega, od Mure ranjena Olimpija pa je idealna, da jo čaka na kontranapadih, kar navaja na »oba gol« vrednih 1,76. Enaka stava za kanček nižjih 1,50 se zdi najbolj gotova tudi v drugi sobotni tekmi med Domžalami in Mariborom, glede na okrnjeno obrambo domačih (Klemenčič, Dobrovoljc) pa je 2,20 vredna zmaga gostov bolj verjetna od 3,30 vredne ničle. V tretji tekmi Krško doma pričakuje Gorico. V zadnjih tekmah teh dveh ekip je zmagoval gostitelj in tudi tokrat bi lahko bilo tako. Kvota na zmago domačinov je mamljivih 2,45, varnejša opcija je 1,41 vreden dvojni znak, dokaj verjetnih pa je tudi 1,74, da bosta zadeli obe ekipi.

Nedeljo bosta začeli ekipi Mure in Celja, ki sta z enakim številom točk na 5. in 6. mestu lestvice. Na neki način podobni ekipi s smislom za kombinatoriko, vendar pa tudi za »markiranje« nasprotnika. Stavnica s kvoto 1,65 favorizira več od 2,5 gola skupno, vendar pa Celje bržkone prihaja ne zgubit in bi zato lahko bil razplet tudi drugačen. Da ne bodo padli trije goli skupno, kar je vredno 2,00. Tudi 2,15 vredna ničla ob polčasu se zdi smiselna, kanček več drznosti pa zahteva 2,31 visoka stava, da bo Celje zadelo prvo. In še gostovanje Triglava pri za njih neugodnem Rudarju. Za končni neposredni obračun prvega dela prvenstva bo šlo. Na lestvici sta ekipi izenačeni, favorit je Velenje, na katerega zmago je razpisanih 1,90, znala pa bi to biti dinamična tekma z večjim številom golov.