Težko pričakovani obračun, v katerem sta borca zaslužila zajeten kup denarja (Fury je za dvoboj prejel 10 milijonov dolarjev, Wilder pa 14) se je končal brez zmagovalca.

Fury, ki se je v ring vrnil po treh letih boja proti depresiji, je prevladoval večji del dvoboja. Branilec naslova Wilder si je neodločen izid priboksal v 9. in zadnji 12. rundi, ko je v obeh rundah svojega nasprotnika podrl na tla.

Dvoboj, ki se je končal brez »knockouta«, so tako morali odločiti sodniki, ki so imeli težko nalogo. Eden izmed sodnikov je zmago po točkah pripisal Američanu, eden Britancu, zadnji pa se o zmagovalcu ni mogel odločiti.

Odločitev mehiškega sodnika razbesnela Furyja

Borca sta takoj po koncu dvoboja napovedala povratni obračun, vseeno pa je dvoboj bolj razočaran zapustil Fury, ki je naslednji dan medijem dejal, da mehiški sodnik nikoli več ne bi smel soditi tekem v boksu. »Vsi danes pišete o kontroverznem dvoboju. Vsak je v boksu že kdaj doživel kontroverzno odločitev, vendar ves svet je včeraj videl, da sem bil boljši,« je dejal.

»To nima nobene zveze z mojim nasprotnikom, ki je odličen boksar in se je odlično boril, vendar mislim, da sem bil jaz boljši nasprotnik. Takšne odločitve sodnikov mečejo slabo luč na naš šport,« je kar vrelo iz Britanca.

V bran mu je stopil tudi nekdanji svetovni prvak Lennox Lewis

»Tudi če ne bi dvakrat padel, bi mehiški sodnik zmago pripisal Wilderju. Wilder je dobil srečno odločitev sodnikov na domačih tleh, vsi so videli, da bi si zaslužil pas za osvojitev prvaka,« je nadaljeval Fury.

Z njegovimi izjavami se strinja tudi njegov rojak Lennox Lewis, ki je v svoji karieri trikrat osvojil pas za najboljšega boksarja v težki kategoriji. »Zgodilo se je meni in vedel sem, da se bo tudi Furyju. To je nov dokaz, kako težko je Britancu uspeti v Ameriki in njihovemu prvaku odvzeti pas,« je dvoboj komentiral Lewis.

Wilder trdi drugače

Wilder potek obračuna vidi drugače kot Fury. »S tem, ko sem ga dvakrat spravil na tla, sem zagotovo dobil dvoboj,« je prepričan. Zagotovil je tudi, da Fury v povratnem dvoboju nima možnosti in bo sam iz njega zagotovo odšel kot zmagovalec.