Mok je ob robu seje izvršnega odbora v Tokiu sporočil, »da lahko preiskava privede do odvzema članstva v olimpijski družini«. Hkrati je Mok jasno izpostavil, da »bo naredil vse, da zaščiti športnike in da bo boksarski turnir imel mesto na OI 2020«.

Kot so pojasnili, Mok pozorno spremlja Aibo in si pridržuje pravico, da boks izvzame iz olimpijskega programa za Tokio 2020 zaradi spornega financiranja, pomanjkljivih protidopinških ukrepov in vodenja zveze. Ena od možnosti je tudi, da z iger izključi zvezo, v programu pa pusti boks, a bi morala vodenje olimpijskega boksarskega programa potem prevzeti katera od drugih mednarodnih boksarskih organizacij.

Sporni uzbekistanski predsednik

Mok že nekaj časa izgublja potrpljenje glede boksa, vse od sodniškega škandala na olimpijskih igrah 2016 v Rio de Janeiru, ko so suspendirali vseh 36 uradnih oseb in sodnikov zaradi obtožb o nameščanju izidov.

V zadnjih mesecih pa je Aibo večkrat opominjal zaradi po njegovem mnenju sporne izbire njenega predsednika. V začetku novembra je bil namreč na ta položaj izvoljen uzbekistanski poslovnež Gafur Rahimov, ki je že prej deloval v vlogi vršilca dolžnosti. A Uzbekistanca ameriške oblasti obtožujejo sodelovanja v organiziranem kriminalu. Sam zanika obtožbe, a to ni prepričalo vodstvo Moka, ki je zaradi odprtih vprašanj oktobra zamrznil odnose z Aibo, Rahimovu pa zavrnil akreditacijo za mladinske olimpijske igre v Buenos Airesu.