»Vsa nesoglasja, ki so se pojavila z Mayweatherjem, smo odpravili, tako da se bo 31. decembra boril proti Nasukawi,« je potrdil promotor Nobuyuki Sakakibara na svojem twitterju.

Očitno sta vpleteni strani dosegli tudi dogovor o pravilih, ki jih ne bo. »Pravila? To bo pač majhna boksarska ekshibicija. Šla bova v ring za devet minut, seveda bo to najbolje plačana ekshibicija v zgodovini. Ne bo pa nobenih brc,« se je za ameriško spletno stran TMZ pošalil 41-letni Mayweather, nekdanji zvezdnik v velterski kategoriji, ki velja za enega najbolje plačanih športnikov na svetu.

Američan v svoji karieri ni doživel poraza in velja pa za enega najboljših boksarjev v zgodovini. Zadnjič se je boril avgusta lani proti irskemu mojstru mešanih borilnih veščin Conorju McGregorju. Takrat je zabeležil 50. zmago.

Denar na prvem mestu

Mayweather je na družabnem omrežju instagram objavil fotografijo v rokavicah za kickboks. Kasneje pa se je pojavil na novinarski konferenci v Tokiu, kjer je povedal: »Ljudem želim dati, kar si želijo – kri, znoj in solze. Vedno sem si želel iti zunaj ZDA in pokazati svoj talent. Svet še ni videl Mayweatherja tekmovati v živo na Japonskem.«

Nusakawa velja za enega najboljših borcev na Japonskem, kot profesionalec ima 27 zmag, poraza še ni okusil. »Bil sem presenečen, toda ponudbo sem sprejel brez obotavljanja. Vseeno mi je za pravila, rad bi postal mož, ki bo spremenil zgodovino. To bom naredil s pestmi, z enim samim udarcem – samo glejte,« je samozavestno dejal japonski borec.

Pozneje se je Američan sicer znova oglasil in zanikal, da se bo udeležil tega dvoboja, češ da so ga japonski promotorji preslepili.

Mayweather kraljuje tudi na lestvici najbolje plačanih športnikov po zaslugi dvoboja z zvezdnikom mešanih borilnih veščin McGregorjem, ki mu je nanesel neverjetnih 275 milijonov ameriških dolarjev.