Portugalce je v 34. minuti v vodstvo popeljal Andre Silva, v 66. minuti je iz enajstmetrovke izenačil Arkadiusz Milek.

V ligi B si je napredovanje in uvrstitev na zaključni turnir danes zagotovila Švedska, ki je z 2:0 ugnala Rusijo. Gola sta dosegla branilec Manchester Uniteda Victor Nilsson Lindelöf in Marcus Berg. Švedi so se tako na zaključnem turnirju pridružili Ukrajincem, Dancem in reprezentanci Bosne in Hercegovine, ki bodo naslednjo ligo narodov odigrali v elitni skupini.

Napredovanje iz lige C v ligo B so si pred zadnjim dnem zagotovili Finska in Norveška, zadnji vprašanji pa sta bili Škotska ali Izrael in Srbija ali Romunija. Škoti in Izraelci so se pomerili v medsebojnem obračunu, s 3:2 so zmagali Škoti, vse tri gole za domače je dosegel James Forrest, Srbija je gostila Litvo, Romunija pa je gostovala v Črni Gori.

Srbi so se v prvem polčasu mučili, v 51. pa so jim pomagali gosti, dosegli so avtogol. Le nekaj minut za tem je v polno zadel še Aleksandar Mitrović. Litva je nato izid znižala, a je bilo to premalo za prvo točko v ligi, domači so prek Aleksandra Prijanovića in Adema Ljajića dosegli še dva gola in zmagali s 4:1. Romunom tako ni pomagala zmaga 1:0 v Podgorici.

Kosovo bo naslednje leto igralo v ligi C, v odločilni tekmi za napredovanje je v Prištini s 4:0 premagalo Azerbajdžan. Tri gole zabil Arber Zeneli, tretji gol na polnem stadionu Fadil Vokrri pa je prispeval Amir Rrahmani. Na tekmi med Malto in Ferskimi otoki je bil izid 1:1.