Slovenski selektor Igor Benedejčič z začetno postavo ni presenetil in je vztrajal pri svoji viziji, ki jo je nakazal prejšnji konec tedna proti Norveški. Bolgari so se v prvem polčasu izvrstno pripravili na slovenskega kapetana Josipa Iličića (na fotografiji v modrem dresu) in ga uspešno zaustavljali tudi s tremi obrambnimi igralci. Slovenija v napadu ni znala izkoristiti ponujenega prostora. Bolgarski selektor Petar Hubčev je povlekel odlično potezo v 64. minuti, ko je v igro poslal Galina Ivanova. Vezist Slavije iz Sofije je zabil gol že pet minut pozneje, ko so Bolgari povedli po prvi večji priložnosti. Bolgarsko slavje je bilo kratko, saj je Miha Zajc po podaji Andraža Strune s tretjim reprezentančnim golom izenačil v 75. minuti.

V zaključku dvoboja sta imeli obe reprezentanci lepe priložnosti za zmago, najlepšo slovensko pa je v sodnikovem podaljšku zapravil Roman Bezjak. Omeniti kaže, da je v dresu slovenske reprezentance v drugem polčasu debitiral Rudi Požeg Vancaš.

Postavi, Slovenija: Belec; Struna, Mevlja, Blažič, Skubic; Verbič (od 73. Požeg Vancaš), Rotman, Dervišević (od 57. Bijol), Iličić; Zajc (od 88. Štulac), Bezjak. Bolgarija: Petkov; Nedjalkov, Božikov, Bodurov, Popov; Dimitrov (od 64. Ivanov), Slavčev, Kostadinov; Kostov (od 59. Vasilev), Popov, Delev (od 73. Zanev). Preostali izid 6. kroga v skupini C lige 3: Ciper – Norveška 0:2, vrstni red: 1. Norveška 13, 2. Bolgarija 11, 3. Ciper 5, 4. Slovenija 3.