Naključje ali ne: ko je srbski teniški igralec Novak Đoković slišal, da ga bo na uvodnem dvoboju sklepnega teniškega mastersa v londonski areni O2 spremljal nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, si je oblekel črno-belo kombinacijo dresa. Kot jo Ronaldo nosi v Juventusu, za katerega je dan prej na derbiju italijanskega prvenstva zabil zadetek za zmago z 2:0. Đoković, petkratni zmagovalec sklepnega mastersa, je svoje delo na začetku opravil z odliko. S 6:4, 6:3 je s tremi odvzemi servisov povsem nadigral Johna Isnerja, z 208 centimetri najvišjega debitanta sklepnega mastersa sezone.

»Ko stopim v londonsko areno O2, mi zaigra srce. Tu sem dosegel nekaj svojih največjih uspehov. Če štejem še dosežke v Wimbledonu, potem je London moje srečno mesto,« je zadovoljen Novak Đoković, ki je bil predvsem odličen pri svojih začetnih udarcih, saj je v devetih igrah izgubil le šest točk. Šele drugič v karieri je premagal Isnerja, ne da bi odigrala podaljšano igro. Dobil je devetega od enajstih medsebojnih dvobojev.

Đoković je po dvoboju priznal, da je odigral enega od dvobojev, ko gre vse po maslu. »Ker bom ne glede na zaključek turnirja po koncu sezone številka ena svetovnega tenisa, lahko igram sproščeno. Na Isnerja sem se zelo dobro pripravil, saj si nisem želel turnirja začeti s porazom. Težko je igrati proti enemu najboljših serverjev. In težko verjamem, da sem tekmecu kar trikrat odvzel začetni udarec,« se je veselil Đoković. Na vprašanje, ali Srb res najbolje vrača začetne udarce med vsemi igralci, je John Isner odgovoril: »Je številka 1, 2 in 3. Izmed vseh teniških igralcev, s katerimi sem kadar koli igral, daleč najbolje vrača začetne udarce. Težko je dobiti vsako točko, kaj šele igro, niz ali dvoboj. Đoković je namreč odličen tudi v igri.«

Đoković se je v Londonu dotaknil tudi prisotnosti Ronalda. »Žal se po tekmi nisva srečala, saj sem imel preveč obveznosti. Upam, da bo prišel še na kakšen dvoboj, da bova kakšno rekla. Cristiano Ronaldo je eden najbolj prepoznavnih svetovnih športnikov tretjega tisočletja in velik teniški navdušenec. Večkrat je že spremljal dvoboje Rafaela Nadala, Rogerja Federerja in tudi moje boje, zato smo lahko vsi skupaj počaščeni, da je na tribuni tako velik športnik,« je najboljšemu strelcu lige prvakov laskal Novak Đoković. Ronaldo, ki je bil v Londonu z družino, je večkrat navdušeno zaploskal Đokovićevim mojstrovinam. Srbski igralec se bo danes pomeril z Nemcem Aleksandrom Zverevom. Če bo zmagal, si bo teoretično že zagotovil uvrstitev polfinale, v primeru poraza pa bo imel v petek popravni izpit proti Hrvatu Marinu Čiliću.