Udeleženci Nitto ATP Finals si bodo razdelili 8,5 milijonov dolarjev. V predtekmovanju so igralci razdeljeni v dve skupini, dva najboljša iz vsake pa bosta napredovala v polfinale. Danes ob 15. uri bosta v skupini Guga Kuerten najprej zaigrala Marin Čilić in Alexander Zverev, zvečer ob 21. uri pa se bosta pomerila Novak Đoković in John Isner.

Ne glede na razplet je jasno, da bo Đoković zasedel prvo mesto ob koncu sezone, saj v Londonu ni Rafaela Nadala, ki je moral tako kot Argentinec Juan Martin del Potro odpovedati udeležbo zaradi poškodbe. Na zaključnem turnirju manjkata tudi branilec naslova Bolgar Grigor Dimitrov in lanski finalist David Goffin, ki sta letos na lestvici uvrščena okoli dvajsetega mesta.

Med 'mladimi' najboljši Cicipas

Ta konec tedna se je v Milanu končal tudi turnir mladih igralcev oziroma nove generacije. Dobil ga je Grk Stefanos Cicipas, ki je v Italiji dobil vseh pet dvobojev in ki je bil ob tem izbran za tenisača, ki je v 2018 naredil največji napredek. 20-letnik je še lani nastopal na challengerju v Portorožu.

Slovenski tenisači so ta teden malenkostno napredovali. Blaž Kavčič je 196., Blaž Rola pa 229. Zadnji je hkrati najvišjeuvrščeni Slovenec med dvojicami, in sicer na 589. mestu.